Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χανιά : Εκλογές για αντιπροσώπους στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Χανι

 Προκειμένου να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Χανίων  για αντιπροσώπους για το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ πρέπει να  λάβουμε υπόψη μας τα εξής:
1.       Πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες μετά  (12 Ιούνη )την πραξικοπηματική ακύρωση της απεργίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αγ. Συνεργασία)  και την επιβολή της επιστράτευσης απ’ την κυβέρνηση. Αυτό λοιπόν που κυριαρχούσε και κυριαρχεί ακόμη στους καθηγητές είναι η οργή, ο θυμός και η απογοήτευση για τις μαζικές διαδικασίες και την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Βέβαια αυτή κατάσταση χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα   εξ αιτίας του ξεπουληματικού ρόλου των  ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και του ρόλου της «κυρίαρχης αριστεράς» στο συνδικαλιστικό  και λαϊκό κίνημα. Η χρόνια κυριαρχία στην ΕΛΜΕ Χανίων των πρακτικών της συνδιαλλαγής και της συνδιαχείρισης  με τη Διεύθυνση  δευτεροβάθμιας κύρια μέσω των αιρετών  του ΠΥΣΔΕ  ( 1 Αγ. Συνεργασία και 1 Παρεμβάσεις) και την καλλιέργεια μιας κατάστασης «εξυπηρετήσεων» και πρακτικών ανάθεσης.
2.       Ο χωρισμός της Πρωτοβουλίας Παρέμβασης, παραμονές των εκλογών,  σε 3 παρατάξεις ( Πρωτοβουλία Παρέμβαση ,Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή και Ενωτική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών  )χωρίς να εκφραστούν  πολιτικές διαφοροποιήσεις σε θέσεις ή πρακτικές ,ούτε στις ανακοινώσεις τους ,ούτε στις τοποθετήσεις τους .Και οι 3 δηλώνουν ότι ανήκουν και στηρίζουν Παρεμβάσεις πανελλαδικά .
3.       Η Συζήτηση στη Γενική Συνέλευση περιστράφηκε στο πως θα αλλάξει ο συσχετισμός στο ΔΣ της ΟΛΜΕ  και σε μια αντιπαράθεση των 3 « νέων» παρατάξεων .
4.       Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών όλο το προηγούμενο διάστημα και στη γενική συνέλευση ανάδειξαν την αναγκαιότητα της οικοδόμησης του μοναδικού δρόμου που μπορεί να βάλει φραγμό  στην αντιλαϊκή λαίλαπα . Το δρόμο της ανειρήνευτης πάλης για την υπεράσπιση και διεκδίκηση  των δικαιωμάτων στη δουλειά και στη ζωή. Στη Γενική Συνέλευση έθεσαν το ζήτημα της συμμετοχής  στην πανελλαδική απεργία της 13 Ιούνη 2013, κόντρα στην επιστράτευση, υπενθυμίζοντας ότι έχει παρθεί απόφαση σε προηγούμενη συνέλευση για στάση εργασίας στις 28 Ιούνη, μέρα  που δικάζεται συνάδελφος  για συμμετοχή σε συλλαλητήριο. Την ίδια βραδιά  σε συνάντηση στο 1ο Γυμνάσιο ,όπου γινόντουσαν οι εκλογές  στήθηκε ένα εξοργιστικό σκηνικό, από διάφορους «αριστερούς»  συνδικαλιστές  για να μεταπειστούν όσοι συνάδελφοι δήλωναν ότι θα απεργήσουν.  Πρωτοστάτησαν μάλιστα αυτοί που πρόσφατα πρότειναν και πάρθηκε απόφαση από Γ Σ  να απεργήσουμε μια μέρα για να αποδείξουμε ότι απεργούμε και εν καιρώ επιστράτευσης!! Την επόμενη μέρα στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς  μίλησε μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και κατήγγειλε τους εκφοβισμούς και τις απειλές για τους απεργούς καθηγητές , ενώ δεν μίλησε κανένα μέλος του  ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει επικρατήσει είναι ότι το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χανίων  μετέτρεψε τη στάση εργασίας για τη δίκη του συναδέλφου σε παράκληση προς του Διευθυντές να βάλουν το σύλλογο της τελευταίας μέρας πιο αργά για να πάνε οι καθηγητές στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια.
Αποτελέσματα εκλογών                                       2013                2011
ΨΗΦΙΣΑΝ
755
800

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ
38
762

ΕΓΚΥΡΑ
717
38





ΕΛΑΒΑΝ
             ΨΗΦΟΙ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
313   /4  αντιπρ..
309 [3]

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
93      1  αντιπ.
212 [2]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
26
105 [1] ΠΑΣΚΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
118       1 αντιπ.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
57          1 αντιπ.


ΔΑΚΕ
35
57  [1]

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
43       1αντιπ.
48  [1]

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
31
31




Δεν υπάρχουν σχόλια: