Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή προς όλο το λαό

Διώχνουν μαθητές – απολύουν καθηγητές, επιταχύνουν τη συντριβή κάθε ψήγματος  μόνιμης – σταθερής δουλειάς και δωρεάν εκπαίδευσης
Να γιατί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να παλέψουμε μαζί
Καταργούν ολόκληρους τομείς από την τεχνική εκπαίδευση. Λένε ότι «δε διώχνουν τους μαθητές, αλλά ότι τους πάνε στα ΙΕΚ». Η αλήθεια είναι ότι τα ΙΕΚ δεν είναι εκπαίδευση αλλά κατάρτιση, ότι στα ΙΕΚ οι μαθητές πληρώνουν κάθε εξάμηνο και πως οι θέσεις στα ΙΕΚ είναι περιορισμένες. Οι 15.000 μαθητές των τομέων που κλείνουν ήταν η αρχή, ενώ το κλείσιμο αυτό απαξιώνει πλήρως και τα πτυχία των παλιών απόφοιτων των τομέων αυτών. Ο αποκλεισμός από την εκπαιδευτική διαδικασία θα αφορά όλο και μεγαλύτερα τμήματα της μαθητικής νεολαίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στη θέση του δωρεάν μπαίνει το επί πληρωμή – στη θέση της εκπαίδευσης η κατάρτιση.
Η κατάργηση τομέων οδηγεί στην ανεργία 2.500 εκπαιδευτικούς. Λένε ότι «πάνω από το 70% από αυτούς θα απορροφηθούν είτε σε Νοσοκομεία είτε ως ωρομίσθιοι». Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να απορροφηθούν στην Υγεία ούτε πουθενά αλλού, αφού  παντού ετοιμάζονται απολύσεις. Ενώ όσοι κληθούν για λίγους μήνες ως ωρομίσθιοι, θα «πληρώνονται» με 300 ευρώ. Οι 2.500 χιλιάδες συνάδελφοι ήταν η αρχή. Η ανεργία και η ελαστική εργασία με εξευτελιστικές συνθήκες θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ και για τους ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΩ της «ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», δηλαδή της ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στη θέση της δουλειάς με δικαιώματα, μπαίνει η σύγχρονη δουλεία.
Γονιέ, μαθητή – μαθήτρια, εργαζόμενε-η, άνεργε-η
Το σύστημα λέει κυνικά: Τι ενάμιση τι δύο εκατομμύρια άνεργοι. Διασπά του φτωχούς. Μας βάζει τον έναν ενάντια στον άλλο. Μην τους κάνουμε τη χάρη!
Τα δικαιώματα στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία είναι βασικά δικαιώματα που συγκροτούν τη ζωή ενός ανθρώπου. Κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ επιδιώκουν να τα συντρίψουν. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, απολύουν μαζικά. Με τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ να βάλουμε φραγμό!
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους – Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
·        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
deltioake.blogspot.com                                                                                                                          27/7/2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: