Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ένα σχόλιο


Ένα σχόλιο
Στις 26 Σεπτέμβρη διακινήσαμε στα σχολεία και δημοσιεύσαμε στο διαδίκτυο την προκήρυξη που φαίνεται στους παρακάτω συνδέσμους:
Στις 28 του μήνα είδαμε στην «Εφημερίδα Συντακτών» το παρακάτω άρθρο:
http://www.efsyn.gr/arthro/paremvaseis-poy-ftohainoyn-sholeio-kai-toys-ekpaideytikoys,άρθρο το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο Λαϊκό Δρόμο της 1ης Οκτώβρη:
Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
1.   Δεν έχουμε καμία άποψη ότι υπάρχει κάποιου είδους πνευματική ιδιοκτησία σε πολιτικοσυνδικαλιστικά κείμενα και προκηρύξεις. Αντίθετα, θεωρούμε θετική την ώσμωση απόψεων και τη χρησιμοποίηση και δικών μας κειμένων.
2.       Ευνόητο είναι, ότι –όπως και νάχει- καλό είναι να αναφέρεται η πηγή. Άλλωστε, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δε θα θέλαμε σε λίγο καιρό, όταν κανείς δε θα θυμάται ποιος έγραψε τι, να πρέπει να απαντήσουμε σε κατηγορία ότι… αντιγράφουμε κείμενο του Λαϊκού Δρόμου ή, ακόμα περισσότερο της ΕφΣυν.
3.       Όμως, το ότι τμήμα της προκήρυξής μας χρησιμοποιείται σε άρθρο που καταλήγει σε αναλυτική ενημέρωση για τις δικαστικές προσφυγές της ΔΟΕ και αναπληρωτών (σα να είναι αυτή η απαιτούμενη απάντηση), δηλαδή σε κατεύθυνση ολοκληρωτικά διαφορετική από τη δική μας,  είναι λαθεμένη τακτική του αρθρογράφου στην ΕφΣυν και στο Λαϊκό Δρόμο. Όπως είναι γνωστό, χωρίς να αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το κίνημα να χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση (ως τριτεύουσα πλευρά) ακόμα και τα αστικά δικαστήρια, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υποκατάσταση των αγώνων από δικαστικές προσφυγές και στην μετατροπή των συνδικαλιστικών οργάνων σε διεκπεραιωτές δικαστικών προσφυγών - όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
4.       Ελπίζουμε ότι αντίστοιχα κείμενά μας σε σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το ρόλο τους και τις εκλογές τους, να τύχουν αντίστοιχης φιλοξενίας και χρησιμοποίησης.

Αγωνιστικές  Κινήσεις                               

agkinekp.blogspot.gr
4 Οκτ 16

Δεν υπάρχουν σχόλια: