Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΤΟ 7ο ΔΣ ΓΕΡΑΚΑ

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΤΟ 7ο ΔΣ ΓΕΡΑΚΑ

Κάπου ανάμεσα στις σιβυλλικές δηλώσεις του Μοσκοβισί για την πορεία της περίφημης αξιολόγησης στα πλαίσια του 3ου φαρμακερού μνημονίου, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψή του στο 7ο ΔΣ Γέρακα την Τρίτη 29/11. Έτσι, ενώ το πρωί η κρατική τηλεόραση ενημέρωνε για την συγκεκριμένη επίσκεψη και οι αστυνομικοί του περιπολικού που είχε πάρει θέση από νωρίς κοντά στο σχολείο έλεγαν σε μέλος του ΔΣ του Συλλ. Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» πως ο Μοσκοβισί θα ερχόταν στις 2:00, η δ/ντρια του σχολείου μας ενημέρωσε πως την ειδοποίησαν ότι η επίσκεψη του… σημαντικού προσώπου(!) δε θα πραγματοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις και η κινητοποίηση των σωματείων Π.Ε και ΕΛΜΕ έστειλαν σαφές μήνυμα πως δε θα περάσει αναπάντητη αυτή η επίσκεψη-πρόκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Φαίνεται, τα κυβερνητικά επιτελεία θα υπολόγισαν πως η κινητοποίηση θα τους χαλούσε την επικοινωνιακή παράσταση-φιέστα και άλλαξαν το πρόγραμμά τους.
Έτσι, ο Μοσκοβισί προφυλαγμένος από αποδοκιμασίες, επισκέφτηκε μόνο τα διάφορα κυβερνητικά επιτελεία και τους κρατικούς θεσμούς και ασχολήθηκε με την προώθηση των επιταγών των δανειστών –δυναστών. Όπως φαίνεται από αυτά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η αξιολόγησή των δανειστών για να κλίσει, θα ανοίξει κι άλλες βαθιές πληγές στο σώμα του ελληνικού λαού.
Με αφορμή το γεγονός της επίσκεψης Μοσκοβισί σε σχολείο της περιοχής μας, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο τυχοδιωχτικός και ξενόδουλος χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δε διστάζει να προγραμματίζει περιφορά των λαομίσητων εκπροσώπων της τρόικας στα σχολεία της χώρας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους ξένους πάτρωνές της, που διαλύουν την χώρα και κατακρεουργούν τον ελληνικό λαό.
Κάθε κινητοποίηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Η οργάνωση αγώνων και η μαζική συμμετοχή σε αυτούς είναι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Οι εργαζόμενοι παίρνουμε κουράγιο από την ίδια μας την πάλη.
Οι διοικήσεις των σωματείων οφείλουν να λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα που να διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα στις κινητοποιήσεις και να μην απευθύνουν τα καλέσματά τους σε ολίγους «αποφασισμένους». Η κήρυξη στάσης εργασίας είναι απαραίτητη όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
Την περίοδο αυτή που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζονται για νέο γύρο άγριας επίθεσης, πρέπει να αναπτυχθούν μαζικοί αγώνες αντίστασης, αναμέτρησης και διεκδίκησης. Το «σύνδρομο του Πάπα» που χαρακτηρίζει κάποιους πολιτικούς χώρους που θεωρούν τα πολιτικά τους πλαίσια αλάθητα και αδιαπραγμάτευτα, που περιχαρακώνονται πίσω από την συστημική αντίληψη «όποιος θέλει πίσω μου ας έρθει», διαιωνίζει την κινηματική απραξία. Οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στο κίνημα πρέπει με λογική κοινής δράσης, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να οργανωθούν αγώνες που να ανοίγουν προοπτική νίκης!
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργητικά στη ζωή του σωματείου για να οργανώσουμε και να ελέγξουμε την πορεία των αγώνων, να στηρίξουμε την αντίσταση χωρίς να περιμένουμε εύκολες λύσεις. Να συγκροτήσουμε δυνάμεις αναμέτρησης.


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Συλλ. Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: