Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Οι αιρετοί αυτοεξαιρούνται και η ηγεσίας μας ζητά γραπτές δηλώσεις για την απεργία-αποχή



Οι αιρετοί αυτοεξαιρούνται και η ηγεσίας μας ζητά γραπτές δηλώσεις για την απεργία-αποχή

Οι αιρετοί «μας» έχουν ξεκαθαρίσει πως αυτοεξαιρούνται από την απεργία-αποχή του κλάδου. Παρατάξεις στα ΔΣ των σωματείων πιέζουν για αποφάσεις που να δικαιολογούν την παρουσία των αιρετών στα διευρυμένα ΠΥΣΠΕ αξιολόγησης, με το προκλητικό επιχείρημα πως θα βάλουν παύλα στη συνέντευξη και θα ενημερώσουν τον κλάδο.
Όταν γράφαμε πως όλα αυτά σημαίνουν πως θέλουν να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση, δεν περιμέναμε πως τόσο γρήγορα κάποιοι με δημόσια δήλωσή τους θα μας επιβεβαίωναν. Έτσι αιρετοί της Ανατολικής Αττικής πρώτα αποκηρύσσουν την αξιολόγηση και μετά δηλώνουν πως θα αξιοποιήσουν τη διαδικασία επιλογής διευθυντών.
Μας λένε ότι θα ξεσκεπάσουν «κάθε προσπάθεια μεροληπτικής αντιμετώπισης υποψηφίων και όποιας μεθόδευσης» δηλαδή αναγνωρίζουν τη διαδικασία την οποία και επιτηρούν. Γράφουν πως θα αξιολογήσουν με «αρνητική βαθμολογία» τους κακούς υποψηφίους (αντισυναδελφικούς, αντιδημοκρατικούς, αυταρχικούς), δηλαδή οι παύλες πάνε περίπατο. Ανερυθρίαστα ζητούν από τους 4 συλλόγους Αν. Αττικής να τους κοινοποιήσουν καταγγελίες ενάντια σε υποψήφιους που πρέπει να λάβουν υπόψη για τη στάση τους(!!!). Μας καλούν όλους δηλαδή να μπούμε στη λογική της αξιολόγησης, ποιος είναι καλός και ποιος κακός. Συντάσσονται πλήρως με την γραμμή των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΕΡΑ, συμμετέχουν στα διευρυμένα ΠΥΣΠΕ, αξιολογούν και μας δουλεύουν. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.
 Τα «μάτια και τα αυτιά του κλάδου» μπορεί να θεωρούν την αυτοεξαίρεσή τους από την απεργία-αποχή ως «ψιλά γράμματα». Μάλλον ψιλά γράμματα είναι και ο διορισμός συναδέλφων στα διευρυμένα ΠΥΣΠΕ και οι υποψήφιοι δ/ντές που φιγουράρισαν στα ψηφοδέλτια παρατάξεων που δηλώνουν πως διαφωνούν με τον νέο νόμο επιλογής δ/ντων. Όμως όταν χρησιμοποιεί κανείς τους μηχανισμούς που κατά τα άλλα καταγγέλλει, αποκαλύπτει το βαθμό διάβρωσής του από αυτούς.
Δεν είναι τυχαίο που παρατάξεις που καλύπτουν και δικαιολογούν την συμμετοχή των αιρετών στα διευρυμένα ΠΥΣΠΕ (αυτοί είναι άλλο πράγμα;), ζητούν είτε να συμπληρώσουμε εναλλακτικά πρακτικά είτε να υπογράψουμε γραπτές δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία αποχή.
Αυτοί που προτείνουν εναλλακτικά πρακτικά νομιμοποιούν ευθέως την ειδική συνεδρίαση των μονίμων συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών και απλά ζητούν να συντάξει άλλο πρακτικό.
Όταν η ΔΟΕ και τα σωματεία (βλ. Δελμούζος) ζητούν να αποστείλουμε γραπτές δηλώσεις ότι απεργούμε στο διευρυμένο ΠΥΣΠΕ, σέρνουν τον κλάδο πίσω από την διοίκηση που κατά τα άλλα καταγγέλλουν, ταπεινώνουν τους απεργούς και εισάγουν νέες πρακτικές, που ενόψει του νέου συνδικαλιστικού νόμου θα στραφούν ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας. Δεν τολμούν βέβαια να πουν καθαρά πως η γραπτή δήλωση είναι υποχρεωτική και επιλέγουν να θολώσουν το τοπίο. Κρύβουν το γεγονός πως η απόφαση της ΑΔΕΔΥ που εξειδικεύει την απεργία-αποχή στην εκπαίδευση, την  αντιμετωπίζει όπως όλες τις απεργίες και δεν κάνει πουθενά λόγο για γραπτές δηλώσεις. Κρύβουν επίσης πως όπου εφαρμόστηκε η απεργία-αποχή στο δημόσιο, δεν έγιναν γραπτές δηλώσεις συμμετοχής σε αυτή, παρόλο που τα έντυπα αξιολόγησης μοιράστηκαν από τους προϊσταμένους στα χέρια των υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση, αρνούνται όλοι να κηρύξουν απεργία ή στάση εργασίας την ώρα σύγκλησης των ειδικών συνεδριάσεων στα σχολεία αποφεύγοντας να δυναμώσουν πολιτικά και οργανωτικά τη γραμμή αντίθεσης στην αξιολογική κυβερνητική φιέστα.
Κόντρα στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας, όλοι οι εκπαιδευτικοί πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης δηλώνουμε προφορικά ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει τα σωματεία και αποχωρούμε από τη συνεδρίαση. Δεν αξιολογούμε, δεν είμαστε παρόντες, δεν υπογράφουμε δηλώσεις ότι απέχουμε, δεν υπογράφουμε «εναλλακτικά» πρακτικά, δεν βάζουμε παύλες, δε συμμετέχουμε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: