Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η Απεργία, όποιας μορφής δεν δηλώνεται, διαπιστώνεται!

Συνάδελφοι,
σας κοινοποιούμε το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ προς το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο ενισχύει και εξειδικεύει την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, που έχει κηρύξει για όλο το Δημόσιο απ’ το Μάρτη 2017 για τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Σύμφωνα με το εξώδικο κηρύσσει Απεργία –Αποχή για κάθε ενέργεια που έχει σχέση με την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η απόφαση είναι απλή και ξεκάθαρη. Πριν την έναρξη αυτής της διοικητικής πράξης που λέγεται «έκφραση γνώμης κλπ» δηλώνουμε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. ότι συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Χανίων και αποχωρούμε.
Η Απεργία, όποιας μορφής δεν δηλώνεται, διαπιστώνεται!
Όπου εφαρμόστηκε η απεργία-αποχή στο δημόσιο, δεν έγιναν γραπτές δηλώσεις συμμετοχής σε αυτή, παρόλο που τα έντυπα αξιολόγησης μοιράστηκαν από τους προϊσταμένους στα χέρια των υπαλλήλων. Στην ΕΛΜΕ Χανίων αρνήθηκαν όλες οι παρατάξεις να κηρυχθούν κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τις 20 Ιούνη την ώρα σύγκλησης των ειδικών συνεδριάσεων στα σχολεία αποφεύγοντας να δυναμώσουν πολιτικά και οργανωτικά τη γραμμή αντίθεσης στην αξιολογική κυβερνητική φιέστα
Οι προτάσεις για εναλλακτικά πρακτικά ή γραπτές δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή αποδέχονται - νομιμοποιούν την ειδική συνεδρίαση και απλά ζητούν να συνταχτεί άλλο πρακτικό!
Δημιουργούν έτσι σύγχυση και αβεβαιότητα ψάχνοντας διοικητικούς τρόπους!!! για να «διασφαλιστούμε» απ’ την κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματα μας!!!
Μόνο η μαζική συμμετοχή μας σε στοχοπροσηλωμένους αγώνες μπορεί να υπερασπιστεί τα εργασιακά μας δικαιώματα. Εξ’ άλλου σαν κλάδος έχουμε βιώσει πρόσφατα και την επιστράτευση, αλλά και την επαναφορά των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα μετά από απεργιακές και παρατεταμένος κινητοποιήσεις.
Ο στόχος μας με τη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ _ΑΠΟΧΗ είναι ένας : Να μην ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή της αξιολόγησης –χειραγώγησης.
Δεν απεργούμε για έναν «άλλο τρόπο επιλογής διευθυντών» και για αυτό σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θεωρούμε υπονομευτικό της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ να εξαιρούνται οι αιρετοί και να συμμετέχουν στη συνέντευξη «βάζοντας παύλες»!!!

Σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης δηλώνουμε προφορικά ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει τα σωματεία και αποχωρούμε από τη συνεδρίαση. Δεν αξιολογούμε, δεν είμαστε παρόντες, δεν υπογράφουμε δηλώσεις ότι απέχουμε, δεν υπογράφουμε «εναλλακτικά» πρακτικά, δεν βάζουμε παύλες, δε συμμετέχουμε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Χανιά ,18-06-2017






Δεν υπάρχουν σχόλια: