Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ -ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συμπίπτει πάντα με την παρουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Και φέτος η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά με ηχηρά λόγια για ανάπτυξη και επενδύσεις να παραμυθιάσει τον κοσμάκη με ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες. Ανάλογες και οι υποσχέσεις της αντιπολίτευσης, ενώ από κοινού υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα τα καταφέρουν!
Είναι πια σε όλους ορατό ότι η λεγόμενη ανάπτυξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά αύξηση της κερδοφορίας για τους λίγους πάμπλουτους- ντόπιους και ξένους, μια κερδοφορία που θα προέλθει απ’ το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Είναι σε όλους ορατό ότι, παρά τις ταχυδακτυλουργίες των στατιστικολόγων και της κυβέρνησης, η ανεργία αυξάνει δραματικά και δίπλα της η μερική απασχόληση, η «μαύρη», η ελαστική και η απλήρωτη εργασία. Οι εργαζόμενοι βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Την ίδια στιγμή, οι υποδομές της πόλης μας είτε ξεπουλιούνται στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο (Λιμάνι), είτε ‘κρατικοποιούνται’, για να ξεπουληθούν αργότερα (ΟΑΣΘ), είτε οδηγούνται σε κλείσιμο (ΕΛΒΟ, ΕΒΖ). Ενώ τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι δρόμοι, οι δομές πρόνοιας συνεχώς υποβαθμίζονται και αντιμετωπίζουν λειτουργικές ελλείψεις.
Στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση και το μέτωπο της εκπαίδευσης. Οι περσινές αλλαγές σε δημοτικό- γυμνάσιο συμπληρώνονται φέτος με τις εξαγγελίες για το ‘Νέο Λύκειο’ και το θολό τοπίο των ΕΠΑΛ. Βασικός στόχος: περισσότερες εξετάσεις για τους μαθητές, λιγότερες θέσεις για τους καθηγητές. Η μείωση των ωρών στα προγράμματα σπουδών, τα παιχνίδια με τις αναθέσεις θα οδηγήσουν στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και στην απόλυση (μέσω της μη πρόσληψης) χιλιάδων αναπληρωτών που δούλευαν χρόνια και πια δεν είναι απαραίτητοι.
Την ίδια ώρα καταρρέουν οι μύθοι της ΕΕ της ευμάρειας και του ΝΑΤΟ της ασφάλειας. Ενώ το βάθεμα της εξάρτησης στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης σ’ αυτούς σε συνδυασμό με την όξυνση των ανταγωνιστών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μόνο πολεμικούς κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής..
Συνάδελφοι, Έτσι δεν θα πάνε τα πράγματα! θα πάνε πολύ χειρότερα, αν δεν…
*      Ορθώσουμε το ανάστημά μας! Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που κρύβουμε, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
*      Και έχουμε δύναμη- η ιστορία το αποδεικνύει. Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις που βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο (ωράριο, μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση, σύνταξη, περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση,…) δεν μας χαρίστηκαν. Τα κερδίσαμε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας.
*      Μπορούμε να τα κερδίσουμε πάλι! Φτάνει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, παραμερίζοντας τους αυτόκλητους Μεσσίες. Να ξαναοικοδομήσουμε συλλογικότητες. Να οργανωθούμε. Να βαδίσουμε το δικό μας δρόμο- το δρόμο της Αντίστασης και της Διεκδίκησης- το δρόμο της Αναμέτρησης μ’ αυτούς που μας γυρίζουν πίσω έναν αιώνα!

Κι ας κάνουμε στην πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ το πρώτο βήμα! Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν
τους συναδέρφους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζί με άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νεολαίους και άνεργους  στην πορεία διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ που καλεί η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 μμ στην Καμάρα
Σεπτέμβρης 2017
agkinekp.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: