Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ανεπιθύμητος ο Πομπέο


Ανεπιθύμητος ο Πομπέο
Σάββατο 5 Οκτώβρη Προπύλαια,
12 το μεσημέρι,
Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Επικίνδυνη περίοδος
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο έρχεται στη χώρα μας σε μια περίοδο φορτισμένη επικίνδυνα.Στο Αιγαίο έχουν πάρει θέση όλοι οι πολεμικοί στόλοι.Στα ανοιχτά μέτωπα συγκρούσεων προστέθηκαν νέα.Με συμφωνίες που «τακτοποιούν» αντιθέσεις (Πρεσπών) ή με ενέργειες που διαλύουν «ισορροπίες» (ΑΟΖ-γεωτρήσεις) ανακατεύονται οι χώρες της περιοχής.

Από την Βαλτική ως τον Περσικό και από τα Βαλκάνια ως την Παλαιστίνη κυοφορούνται επικίνδυνες εξελίξεις. Οι ΗΠΑ σέρνουν τον πολεμικό χορό και όσο φαίνεται άπιαστος ο στόχος τους για παγκόσμια κυριαρχία τόσο ανασκαλίζουν τις καταστάσεις και μπερδεύεται επικίνδυνα το κουβάρι των αντιθέσεων.

Η χώρα μας «προκεχωρημένο σύνορο των  ΗΠΑ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα στους Αμερικάνους. Η ΝΔ θα υπογράψει συμφωνίες χωρίς ημερομηνία λήξης.
Αυτές οι επ’ αόριστο συμφωνίες ορίζουν πως η Ελλάδα θα ανήκει στα «κράτη – εμπροσθοφύλακες» (frontstates) ή αλλιώς «χώρα προκεχωρημένοσύνορο των ΗΠΑ» μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ.
Η Βάση της Σούδας επεκτείνεται και αναβαθμίζεται. Η Αλεξανδρούπολη παραδίνει το λιμάνι της στον νατοϊκό στόλο και εδάφη για νέα Βάση.Η Λάρισα δίνει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.Στο Στεφανοβίκειο Βόλου θα εγκατασταθούν κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Διάφορες περιοχές θα προσφέρουν διευκολύνσεις.
Η Ελλάδα γίνεται μια απέραντη στρατιωτική βάση.

Βαθαίνει και απλώνει η αμερικανοδουλεία
Όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και  κυβέρνηση της ΝΔ παραχωρεί στους Αμερικάνους ό,τι ζητήσουν. Γη, ουρανός και θάλασσα είναι στη διάθεσή τους.
Την ίδια ώρα που παραδίδουν τον λαό και τη χώρα βορά στους φονιάδες των λαών, θριαμβολογούν για τους ισχυρούς προστάτες που έχουν.
Οι Αμερικάνοι έχουν βλέψεις παντού και η κυβέρνηση σπεύδει να τις ικανοποιήσει. Ο «στρατηγικός διάλογος στην εκπαίδευση» που συμφώνησαν ο Αμερικάνος Πρέσβης και η Κεραμέως στην Αθήνα, έγινε «συνεργασία στην εκπαίδευση στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της υπουργού παιδείας στην Αμερική. Η εκπαίδευση πρέπει να αντανακλά το νέο επίπεδο σχέσεων εξάρτησης και υποτέλειας!

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη
Οι κίνδυνοι για τη νεολαία, τον λαό και τη χώρα είναι τεράστιοι. Ως χώρα «προκεχωρημένο σύνορο» θα θυσιαστεί απ’ τις πρώτες όταν οι ιμπεριαλιστές αποφασίσουν να ανοίξουν πυρ στην περιοχή.
Για τους ιμπεριαλιστές όλοι οι λαοί είναι αναλώσιμοι. Μας επιφυλάσσουν τη μοίρα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας… Ο κατάλογος των χωρών και των λαών που διαλύσανε είναι μακρύς. Οι λαοί τους έγιναν  πρόσφυγες. Όπου κι αν καταφύγουν τους κυνηγούν, δεν τους αφήνουν χώρο να σταθούν.

Ζωτική και επείγουσα ανάγκη η ανάπτυξη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος
Λαός και νεολαία έχουν ένα δρόμο.Να παλέψουν ενάντια στην εξάρτηση, στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, την εμπλοκή της χώρας μας σ΄ αυτά, τον εθνικισμό και το σωβινισμό.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ! - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια: