Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Χανιά, 1 Ιούνη: Συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας



 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιούνη απογευματινή συγκέντρωση  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς που καλέστηκε από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Χανίων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που έχει πάρει το δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που σαρώνει δικαιώματα στις σπουδές των νέων  και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και είχε
προαναγγελθεί από την κυβέρνηση πριν από την πανδημία.  Τα ΔΣ των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, όπως και με την τηλε-«εκπαίδευση», ότι στηρίζουν τις επιλογές του συστήματος ανεξαρτήτως κυβέρνησης, αφού το πρόγραμμα δράσης τους  περιλαμβάνει 2 απογευματινά συλλαλητήρια και στάσεις εργασίας, έτσι για να βγουν από την υποχρέωση. Με βάση αυτή την κατάσταση του κινήματος τα συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί  φανερώνουν  τη διάθεση των εκπαιδευτικών να παλέψουν ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Κινήσεις συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία και μοίρασαν πλατιά την προκήρυξη που καλεί στις επόμενες κινητοποιήσεις. Μόνο όταν οι αγώνες γίνουν υπόθεση των εργαζομένων μπορούν να  βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα.  
Γι αυτό το λόγο είναι αξιόλογα παρά την μικρή μαζικότητα σε σχέση με τις αναγκαιότητες. Οι Αγωνιστικές συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία και μοίρασαν πλατιά την προκήρυξη που καλεί στις επόμενες κινητοποιήσεις. Μόνο όταν οι αγώνες γίνουν υπόθεση των εργαζομένων μπορούν να  βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: