Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Η οργή των λαών να τσακίσει το σύστημα που δολοφονεί
            Η φρικιαστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη των ΗΠΑ, από την αστυνομία έρχεται και μεγαλώνει τη λίστα των νεκρών θυμάτων της κρατικής βίας στην «χώρα της Ελευθερίας». Η πολιτική της καταστολής, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών είναι η επίσημη πολιτική που ακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ.
Στην «πατρίδα της ελευθερίας», όπου οι ταξικές ανισότητες συνεχώς διευρύνονται, όπου η ανεργία και οι άστεγοι στους δρόμους πολλαπλασιάζονται, όπου η κοινότητα των μαύρων παραμένει στην πλειοψηφία της γκετοποιημένη και φτωχοποιημένη
η αστυνομική δολοφονική καταστολή είναι το μόνο όπλο του επίσημου κράτους για να επιβληθεί.
Η δολοφονία του Τζορτζ Φλιντ είναι ακόμη μια απόδειξη: Ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα, που δεν δίνει δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή. Το βλέπουμε άλλωστε να εξελίσσεται αυτό τους τελευταίους μήνες με την πανδημία του κορωνοϊού. Μόνο στις ΗΠΑ οι νεκροί από την νόσο ξεπέρασαν τους 100.000. Πολλοί από αυτούς, απλά θύματα του φρικιαστικού τους συστήματος περίθαλψης που πετάει -κυριολεκτικά- στον δρόμο αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα βυθίζεται στην κρίση του. Τα αδιέξοδά του φανερώνονται σε όλες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Οι «πανίσχυρες» καπιταλιστικές οικονομίες λύγισαν με το «πέρασμα» του ιού σκορπίζοντας την ανεργία την φτώχεια και τους αστέγους. Για να κρυφτεί η σαπίλα του το κράτος και η αστυνομία πρέπει να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν, να δολοφονήσουν.
Η οργή για την δολοφονία του Τζορτζ Φλίντ, που ξεσπάει στους δρόμους των ΗΠΑ με την μορφή ενός μαζικού κινήματος στις ΗΠΑ, με επίκεντρο την μαύρη κοινότητα, έχει το δίκιο με το μέρος της. Οι λαοί και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου οφείλουν να δείξουν την συμπαράστασή τους σε αυτό το κομμάτι του αμερικάνικου λαού που αντιδρά απέναντι στην δολοφονική κρατική βία. Αλλά και να αναπτύξουν τους δικούς τους αγώνες στις δικές τους χώρες ενάντια στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό. Για να κατακτήσουμε μια ζωή με δικαιώματα.

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι! Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλιντ
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!
Να δυναμώσει η αντιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική πάλη!Δεν υπάρχουν σχόλια: