Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!



Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στη φασίζουσα κατεύθυνση που από την πρώτη στιγμή διακυβέρνησης έρχεται να υπηρετήσει για το σύστημα και βασιζόμενη σε όλο το προηγούμενο οπλοστάσιο που οι προκάτοχοί της δημιούργησαν, με απαίτηση για ΑΦΜ των σωματείων, νόμους για την απεργία με συμμετοχή 50 +1, στοιχεία πραγματικών δικαιούχων σε κάθε συλλογικότητα, πρόστιμα σε κόμματα και δημοτικές κινήσεις, ψήφισε ένα νόμο που θέλει να καταστείλει κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.


Η απάντηση από την πλευρά του λαού και στις δυο συγκεντρώσεις ήταν δυναμικότατη. Ενώ η μαζικότατη συγκέντρωση βρίσκονταν στο Σύνταγμα, δέχτηκε επίθεση από δυο πλευρές, τόσο από τη Βασιλίσσης Σοφίας όσο και από την Πανεπιστημίου. Στην προσπάθεια να υποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια χαοτική κατάσταση, όπου χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα ρίχνονταν μέσα στον κόσμο.

Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ ανασυγκροτήθηκε και κατέβαινε την Πανεπιστημίου. Μετά από συνεχείς επιθέσεις που δέχτηκε καθοδόν, έφθασε στο σημείο όπου η Πανεπιστημίου συναντάει τη Ρήγα Φεραίου μπροστά στα Προπύλαια. Εκεί φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας αλυσίδες, συσπείρωσε κόσμο που ήθελε να προστατευτεί και να συνεχίσει να διαδηλώνει. Ένα τμήμα φοιτητικών συλλόγων ενώθηκε με το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων .Εκεί δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ της αστυνομίας, όπου με μηχανές και γκλομπ έπεσαν πάνω στο μπλοκ, με αποτέλεσμα τους σοβαρότατους τραυματισμούς των συντρόφων μας.

Τα γεγονότα της 9ης Ιουλίου δεν είναι μεμονωμένα .Αποτελούν μέρος της γενικότερης πολιτικής καταστολής και τρομοκράτησης των αγώνων. Οι αγώνες του λαού δεν τρομοκρατούνται, αλλά είναι στους δρόμους που δυναμώνουν και μαζικοποιούνται.

Στις δύσκολες μέρες που έρχονται, θα κληθούμε όλοι να δώσουμε απάντηση στην καταστολή.

Ο λαός και οι δυνάμεις του κινήματος πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν μέχρι την ανατροπή αυτού του νόμου.

Κάτω ο αντιδραστικός νόμος των διαδηλώσεων!

Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες!



Δεν υπάρχουν σχόλια: