Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Το παράλληλο σύμπαν των "ειδικών" του ΕΟΔΥ

 

Σε αυτό το σύμπαν οι μαθητές στοιχίζονται σε σειρές των 8 θρανίων και οι μαθητές των τελευταίων θρανίων βλέπουν με... τα κιάλια τον πίνακα. Ακόμα, τα παιδιά δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, ούτε στα διαλείμματα, ούτε όταν έρχονται ή φεύγουν από το σχολείο. Δεν ανταλάσσουν ποτέ μολύβια, στυλό και τετράδια. Δεν κάθονται όλοι μαζί γύρω από τα καλοριφέρ όταν έξω κάνει κρύο. Δε νιώθουν δυσφορία όταν φοράνε με τις ώρες τη μάσκα εν μέσω ζέστης. Δεν ξεκινούν να παίζουν αυθόρμητα ή να μαλώνουν χωρίς αφορμή.

 

Επίσης, στο δικό τους σύμπαν, με 25 μαθητές μέσα στην τάξη πληρούνται και τα εκπαιδευτικά κριτήρια. Οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν τα εφόδια που έχει να προσφέρει το σχολείο και οι δάσκαλοι δεν ξεπατώνονται στη δουλειά.

 

Όλα αυτά όμως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Τα ψεύτικα "μοντέλα" τους, όπως και όλη η επιστήμη του συστήματος, είναι ταξικά και πολιτικά προσανατολισμένα.

 

Και πάντα θα εμφανίζονται διάφοροι πρόθυμοι, όπως ο Τσιόδρας και ο Μαγιορκίνης, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο μισθός τους είναι άξιος και ελπίζουμε οι καριέρες που χτίζουν να τους βοηθούν να μην έχουν τύψεις.

 

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων εν μέσω καλοκαιριού μας έχει ήδη αποδείξει ότι κριτήριο για την επιτυχία των μέτρων του ΕΟΔΥ δεν είναι η υγειονομική προστασία, αλλά το κέρδος των επιχειρηματιών και το ελάχιστο κόστος για την κυβέρνηση.

 

Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Απαιτούμε:

 

Κανένα τμήμα πάνω από 10 μαθητές

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών- μονιμοποίηση αναπληρωτών

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών και εκπαιδευτικών για τα Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.

Ούτε μια ώρα εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», ούτε ένα λεπτό ανοιχτή κάμερα στην τάξη

Επιμένουμε Διεκδικούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: