Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΜΟΣ Καταγγελία της ΕΛΜΕ για τον περιορισμό-απαγόρευση διαδηλώσεων

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 14/9, -παραμονή της απεργιακής στάσης και της συγκέντρωσης που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Σάμου- το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου αναζήτησε τηλεφωνικά το γραμματέα του ΔΣ του σωματείου στο σχολείο που εργάζεται! Σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να ανακοινωθεί ότι έχει οριστεί ο «διαμεσολαβητής» για τη συγκέντρωση εκ μέρους της Αστυνομίας και να ζητηθεί και ο ορισμός του αντίστοιχου «διαμεσολαβητή» εκ μέρους του σωματείου. Ο Γραμματέας του ΔΣ του σωματείου αρνήθηκε βέβαια μια τέτοια «συνεννόηση» στη βάση της διακηρυγμένης θέσης του σωματείου.

 

Την επομένη 15/9, αξιωματικός του Α.Τ. Καρλοβάσου, έσπευσε από την ώρα έναρξης της συγκέντρωσης σε θέση κοντά σε αυτήν και δήλωσε ότι παρίσταται με την ιδιότητα και την ευθύνη του «διαμεσολαβητή». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης!

 

Είναι προφανές ότι το κράτος επιδιώκει να εφαρμόσει τον χουντικής έμπνευσης νόμο που βάζει στο γύψο το δικαίωμα της διαδήλωσης, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο.

 

Είναι προφανές ότι το σύστημα και το κράτος του (που όχι μόνο δεν «λείπει» αλλά «περισσεύει» στην οργάνωση της επίθεσης ενάντια στο λαό και στα δικαιώματα του) θέλει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» για να περάσει τα νέα κύματα της πολιτικής που βυθίζει στην εξαθλίωση, στην ανεργία και σε συνθήκες κοινωνικού μεσαίωνα το λαό και τη νεολαία.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιδραστική αυτή επιδίωξη έσπευσε να εκδηλωθεί –έστω «διακριτικά»- με την πρώτη «ευκαιρία», δηλαδή στην πρώτη κινητοποίηση της νέας χρονιάς. Και εκδηλώνεται ενάντια σε ένα σωματείο που επιδιώκει να σταθεί αγωνιστικά απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση

 

Απέναντι στην πρόκληση αυτή και τα «μηνύματα» που αυτή επιχειρεί να στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, απαντάμε:

 

Δεν μπαίνουμε στο γύψο! Θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα αγωνιζόμαστε χωρίς «διαμεσολαβήσεις» και «συνεννοήσεις» με το κράτος.

 

Παλεύουμε για την ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και πνίγει τη συνδικαλιστική δράση (Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, περιορισμός απεργιών, ΑΦΜ σωματείων)

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως αναλώσιμα τα δικαιώματα εκπαιδευτικών , μαθητών και όλου του λαού, στην υγεία, στις σπουδές και στη δουλειά.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την πρόκληση, απέναντι στα σχέδια κατάπνιξης και φίμωσης της αγανάχτησης των εργαζομένων και της νεολαίας. Να υπερασπίσουμε αποφασιστικά το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη διαδήλωση και στην μαζική πάλη!

 

Σάμος 15/09/2020

 ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: