Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΠΑΝΩ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

            Με ποσοστά συμμετοχής στην δημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 15/10 να είναι 15% στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας(τριπλάσιο από το συνηθισμένο τα τελευταία τρία χρόνια) και 8% στο Σύλλογο Α/θμιας. Αν και οι απεργοί ήταν περισσότεροι από άλλες φορές, η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν χειρότερη.

            Σαφέστατα έπαιξε ρόλο η απόφαση τόσο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ αλλά και όλων των ΔΣ των τοπικών σωματείων να μη γίνει η συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία αλλά σε κλειστό χώρο(!) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

            Απόφαση που αποθάρρυνε τόσο τους εργαζόμενους απεργούς όσο και τους μαθητές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Μάλιστα στα σχολεία πολλοί μαθητές ρωτούσαν αν θα υπάρχει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και διαδήλωση. Να θυμίσουμε ότι σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις το Μάιο-Ιούνιο συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ οι μαθητές.

            Σε σχετική ανάρτηση στο blog ρωτούσαμε αν το ΠΑΜΕ συμφώνησε με την παραπάνω απόφαση. Δε θυμόμαστε άλλη απεργία που το ΠΑΜΕ να μη βγάλει ανακοίνωση με κάλεσμα σε συγκέντρωση. Μάλιστα πάντα χωριστά από τους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ. Τώρα τι άλλαξε; Μόνη ανακοίνωση είδαμε της ΔΑΣ-ΟΤΑ χωρίς όμως κάλεσμα σε συγκέντρωση. Αντίστοιχα ΔΣ σωματείων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου) καλούσαν στο Εργατικό Κέντρο. Τελικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (με πανό ηΑγωνιστική Συσπείρωση Εκαπιδευτικών) με στελέχη τους στην ΕΛΜΕ επιδεικτικά να αποχωρούν και μη συμμετέχουν στη διαδήλωση που ακολούθησε.Διαδήλωση που πέρασε από τη Κεντρική πλατεία και κατέληξε στη Περιφέρεια.

            Στην πλατεία συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι ΟΤΑ με καλέσματα από Αγωνιστική Ενότητα(άλλη ρΟΤΑ-Κοινή Δράση) και τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Συγκρότησαν δικό τους μπλοκ και συμμετείχαν στην πορεία.

            Δε φτάνει η άσχημη κατάσταση σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων πρέπει να ξεπεραστούν και τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες για να γίνουν βήματα στον δρόμο του ΑΓΩΝΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

            Η συμβολή κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενου που θέλει να πάνε τα πράγματα αλλιώς, είναι σημαντική.
Δεν υπάρχουν σχόλια: