Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τον φασισμό θα τσακίσουν οι αγώνες του λαού

Το σύστημα ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή, το ίδιο την αποσύρει – Την ίδια στιγμή ισχυροποιείται η φασιστικοποίησή του

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να αποφανθεί η αστική δικαιοσύνη για τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Από τη μια η ετυμηγορία που χαρακτηρίζει την Χ.Α.  εγκληματική οργάνωση δείχνει πως το σύστημα δεν την χρειάζεται πια και από την άλλη με τις ποινές επιλέγει να μην εξοντώνει προσωπικά ούτε την ηγεσία ούτε τα μέλη της. Η ετυμηγορία σκληρή, οι ποινές διαχειρίσιμες. Αλλωστε, θυμόμαστε: Οι ΜΑΤατζήδες δολοφόνοι του Κουμή και της Κανελλοπούλου αθωώθηκαν. Ο αστυνομικός Μελίστας, δολοφόνος του Καλτεζά, παρασημοφορήθηκε από τον Χρυσοχοΐδη (φοβερή αυτή η «ανανέωση» του αστικού πολιτικού σκηνικού!) το 2002 με μετάλλιο ευδόκιμης αστυνομικής υπηρεσίας. Ο δολοφόνος του Τεμπονέρα Οννεδίτης Καλαμπόκας κάνει καριέρα σε Τράπεζα. Ο Σαραλιώτης αθωώθηκε και θα γυρίσει στην Αστυνομία. Ο Κορκονέας απελευθερώθηκε και δεν θα πάει χαμένος κι αυτός. Το αστικό κράτος καλύπτει τους δολοφόνους τους.

Τα εγκληματικά χαρακτηριστικά της Χ.Α. ήταν γνωστά όταν επέλεξαν να την κάνουν από περιθωριακή οργάνωση κόμμα. Την ανέδειξαν σε μια φάση που το πολιτικό σύστημα εφαρμόζοντας μνημόνια περνούσε κρίση και ταυτόχρονα επιτίθονταν στον λαό. Όταν αναποδογύριζε τους πάγκους στις λαϊκές αγορές, όταν πετούσε νερό και χαστούκιζε γυναίκες, όταν έκανε παρελάσεις ως στρατιωτική φάλαγγα στους δρόμους, όταν δολοφονούσε μετανάστες την προβάλανε και την κανάκευαν, ο πρωθυπουργός επικοινωνούσε μαζί της μέσω Μπαλτάκου, την καλούσαν στο Καστελόριζο και δήλωναν πως την ήθελαν απλά «λίγο πιο σοβαρή». Μετά τη δολοφονία του Φύσσα έκαναν πως δεν την γνώριζαν.

Η καταδίκη έφερε κάποια ικανοποίηση. Όμως με τον φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε.

·         Με ξύλο, δακρυγόνα, κανονάκια νερού, απαγορεύσεις αντιμετωπίζεται κάθε διαδήλωση.

·         Εξοντώνονται νόμιμα οι πρόσφυγες.

·         Με νόμους κόβουν απ’ τη ρίζα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

·         Εφαρμόζουν τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κι ετοιμάζουν άλλον για εργασιακά.

·         Η εργοδοτική τρομοκρατία δυναμώνει.

·         Το ίδιο το σύστημα φασιστικοποιείται.

Ο φασιστικός εσμός έχει στοιχηθεί και ενάντια στην νεολαία.

·         Μέσα στα σχολεία η νεολαία έχει να αντιμετωπίσει τον τελευταίο νόμο Κεραμέως, την τηλε-«εκπαίδευση», την ανοσία αγέλης.

·         Έξω από τα σχολεία την περιμένει ένα αβέβαιο μέλλον. Την απειλούν με στράτευση στα 18 κι επέκταση θητείας, την συκοφαντούν, τη δικάζουν. Την ποτίζουν με σάπια ιδεολογήματα. Θέλουν να την τσακίσουν και να την υποτάξουν.

Ο φασισμός θρέφεται απ’ τα προβλήματα, τα αδιέξοδα, την ήττα και την απογοήτευση. Είναι πάντα ένας άσος στο μανίκι του συστήματος. Μπορεί να ξεδοντιάστηκε η Χ.Α. αλλά ο φασισμός του συστήματος βαθαίνει.

Κανένας εφησυχασμός. Με αγώνες θα τσακιστεί ο φασισμός.

Δεν είναι μόνη ένοχη η Χρυσή Αυγή – είναι και το σύστημα κι αυτή η πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: