Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Τηλε-«εκπαίδευση» στους…. σεισμόπληκτους και άστεγους! ή αλλιώς…

 

Τηλε-«εκπαίδευση» στους…. σεισμόπληκτους και άστεγους!

ή αλλιώς…

Στην αναμπουμπούλα… ο λύκος χαίρεται!



Σε μια ήδη δύσκολη περίοδο για τον λαό, με την πανδημία να εξελίσσεται ραγδαία και την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους, με μηδενικούς διορισμούς στην υγεία και με σχολεία με στοιβαγμένα παιδιά, το νησί της Σάμου χτυπήθηκε και από τον σφοδρό σεισμό στις 30/10, με αποτελέσματα καταστροφικά.

Εκτός από τον τραγικό θάνατο δύο ανήλικων παιδιών , το νησί μετράει ακόμα και έχει το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει, την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών, σχολείων και επιχειρήσεων, το ξεσπίτωμα για πολύ κόσμο και τον επικείμενο κίνδυνο από τις μετασεισμικές, συνεχόμενες δονήσεις.

Οι συνάδελφοι την Παρασκευή 30/10 κλήθηκαν να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά μέσα σε σχολεία ήδη παλιά και καταπονημένα, πράγμα που με αυτοθυσία κατάφεραν. Από την Παρασκευή όμως έχουν περάσει τέσσερις ημέρες και ακόμα δεν έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μόνοεάν αυτό κριθεί ασφαλές. Σήμερα και ενώ  εξελίσσονται μετασεισμοί και οι πρώτοι έλεγχοι έχουν ήδη κρίνει 11 σχολεία ακατάλληλα, η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας  έσπευσε να ειδοποιήσει τα σχολεία πως εάν κρίθηκαν ακατάλληλα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασίες για την εφαρμογή της …θεραπείας για πάσα νόσο, την εξ’ αποστάσεως «εκπαίδευση»!

Πρόκειται  για μια  αδίστακτη αντιμετώπιση:

ü  την στιγμή που το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη και πολλές εκατοντάδες σπίτια σε όλο το νησί έχουν ήδη κριθεί ακατάλληλα  ενώ οι έλεγχοι προχωρούν με ρυθμό χελώνας.

ü  όταν πολλά περισσότερα σπίτια που δεν έχουν ζημιές απειλούνται γιατί βρίσκονται δίπλα σε χτυπημένα σπίτια που σείονται από τους μετασεισμούς!

ü  πολλές οικογένειες έχουν καταφύγει σε σκηνές,  σε συγγενικά σπίτια, και σε κάθε είδους προσωρινές «λύσεις» στέγασης!  Μια  αδίστακτη αντιμετώπιση που δεν λογαριάζει  όχι αν έχουν σύνδεση και υπολογιστή οι οικογένειες και τα παιδιά τους,αλλά ούτε καν αν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται ασφαλείς μέσα στα σπίτια τους!

Αυτή η αδίστακτη αντιμετώπιση είναι άλλη μια και ακόμα πιο άγρια έκφραση της αντιδραστικής πολιτικής που ακολουθείται όλο το προηγούμενο διάστημα. Καμία πραγματική έγνοια για την δημόσια υγεία και την ζωή του λαού και των παιδιών τουδεν υπάρχει από τηνκυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους! Όπως χρησιμοποίησαν την πανδημία ως ευκαιρία για να θεσπίσουν νόμους που καταργούν κάθε εργασιακό, συνδικαλιστικό και δημοκρατικό δικαίωμα του λαού και για να χτυπήσουν το δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές και στις ελευθερίες  με το νόμο Κεραμέως, έτσι και με τον σεισμό στην Σάμο επιχειρούν να αφήσουν τον λαό απροστάτευτο και τρομοκρατημένο. Και επιχειρούν να επιβάλλουν την τηλε- «εκπαίδευση» η οποία-αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι-θεσμοθετήθηκε: για να λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ,ως μηχανισμός  ελέγχου των εκπαιδευτικών αλλά και ως  απάντηση του συστήματος στις όποιες διεκδικήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών για διορισμούς, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κατάλληλα κτίρια κοκ.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας μπορεί να γίνει μόνο από μας τους ίδιους. Καλούμε τους συναδέλφους νααρνηθούν αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη απόφαση  για εφαρμογή της τηλε-«εκπαίδευσης» πάνω στα κεφάλια των σεισμόπληκτων μαθητών και εκπαιδευτικών!

Καλούμε  τα σωματεία (ΕΛΜΕ και Σύλλογο Δ/Ν)  να πάρουν αποφάσειςπου θα καλούν τους συναδέλφους να απέχουν από τα webex, eclass, eme, να μην συμπληρώνουν βιβλία ύλης και απουσιολόγια.

Απαιτούμε:

Ø  Να μην ανοίξει κανένα σχολείο εάν δεν διασφαλιστεί, η ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών

Ø  Άμεση αποκατάσταση   των ζημιών στα σχολεία. Καμιά κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων. Ασφαλή σχολικά κτίρια για όλους τους μαθητές.

Ø  Να πάρουν πίσω κάθε σχέδιο εκβιασμού και  επιβολής τηλε-«εκπαίδευσης» στους σεισμόπληκτους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: