Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μία σφοδρότατη επίθεση στα δικαιώματα τους, στο ίδιο το δικαίωμα να ζουν!

Η κυβέρνηση θυσιάζει το λαό και τον αφήνει απροστάτευτο απέναντι στην επέλαση της πανδημίας για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ χρησιμοποιεί την ίδια την πανδημία για να εφαρμόσει αντεργατικούς νόμους που καταργούν ότι είχε απομείνει από εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα με πρόσχημα τον αναγκαστικό εγκλεισμό φασιστικοποιεί ακόμα παραπέρα τη δημόσια ζωή, απαγορεύει την απεργία, τη διαδήλωση, ακόμα και τις  συνελεύσεις και τις συλλογικές συνδικαλιστικές διαδικασίες!

Την ίδια περίοδο, η σημερινή κυβέρνηση της αστικής τάξης σέρνει τη χώρα πίσω από τα σχέδια  ιμπεριαλιστών προστατών της και ειδικά των αμερικανών. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, εμπλέκεται σε πολεμικές περιπέτειες στη Νοτιανατολική Μεσόγειο στην αντιπαράθεση της με την τούρκικη αστική τάξη για το ποιος θα είναι ο πιο καλός συνομιλητής τους στην περιοχή .

Σε μια τέτοια ζοφερή συγκυρία το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας το καθεστώς εγκλεισμού, τη «συμμετοχική αδράνεια» σχεδόν του συνόλου των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στην ουσία «βάζουν πλάτη» στα κυβερνητικά σχέδια, κλιμακώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εκπαιδευτικούς, στη νεολαία, στους εργαζόμενους γονείς:

Με όχημα την κακόφημη «τηλεκπαίδευση» στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να παίζουν ρόλο παιδονόμου απέναντι στους μαθητές τους, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και εντείνει κι άλλο τις ταξικές ανισότητες και όχι μόνο με την τράπεζα θεμάτων. Οι δεξιό- κέντρο- «αριστερές» προτάσεις για μία λιγότερο ταξική «τηλεκπαίδευση» συμβάλουν στην αδρανοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου που πλέον συνειδητοποιεί τη έκταση και το βάθος της κυβερνητικής επιχείρησης και ασφυκτικά στο κουστούμι που του ράβουν.

Παράλληλα  η Υπουργός Παιδείας διακηρύσσει σε κάθε τόνο ότι θα ξεκινήσει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και σχεδόν «κολλητά» σε αυτήν την διοικητική ατομική αξιολόγηση –χειραγώγηση.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι με ένα διαλυμένο και υπονομευμένο συνδικαλιστικό κίνημα -που ήταν τέτοιο και πριν την πανδημία- η κυβέρνηση χρειάστηκε να αξιοποιήσει τον εγκλεισμό και την έκτακτη ανάγκη για να περάσει τα σχέδια της, δείχνει πόσο πραγματικά υπολογίζει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και της μαθητικής νεολαίας. Αυτής που αφέθηκε μόνη της να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά» πριν λίγο διάστημα. Αυτής που θα ξαναβρεθεί στο δρόμο του αγώνα όταν ξανανοίξουν τα σχολεία.  

Η θωράκιση με αντισυνδικαλιστικούς νόμους, το φιάσκο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αιρετούς, οι απειλές και το «εντέλλεσθε» όλα αυτά δείχνουν ότι γνωρίζουν ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και ο λαός γενικότερα, δεν θα καθίσουν φρόνιμα στα αυγά τους να σφαγιαστούν. Γι αυτό και προετοιμάζονται για τους αγώνες, τις αντιστάσεις και τις εξεγέρσεις της επόμενης μέρας!

Πρέπει να… παραδειγματιστούμε από τη στάση της κυβέρνησης και του συστήματος γενικότερα!

Τιμώντας –εξ άλλου- την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που δεν ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία μέσα στο σκοτάδι της αμερικανοκίνητης χούντας, αλλά προετοιμάστηκε μέσα από μικρότερες και προγενέστερες αντιστάσεις και αγώνες, μπορούμε να διδαχτούμε πολλά για το σήμερα:

Κυρίως ότι όσες δυνάμεις μέσα στην εκπαίδευση  θέλουν- ή διακηρύσσουν ότι θέλουν-  να βάλουν φραγμό σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση που δεν έχει τέλος, πρέπει να σταθούν όχι δίπλα στην κυβέρνηση σαν συνδιαχειριστές της «εκπαιδευτικής πραγματικότητας» αλλά απέναντί της σαν οργανωτές των διεκδικήσεων και των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών. Τόσο μέσα στον εγκλεισμό όσο και μετά από αυτόν! Γιατί οι αγώνες , οι αντιστάσεις και οι διεκδικήσεις δεν μπορούν να ανασταλούν από καμία καραντίνα! Από καμία κυβερνητική απαγόρευση!

Η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στις πορείες για το γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη , η αντιπαράθεση και η σύγκρουση με την νομιμότητα και την «κανονικότητα» μιας ζωής χωρίς δικαιώματα είναι επιτακτικό καθήκον!

Νοέμβρης 2020

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΎΨΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: