Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Καμιά απόλυση συναδέλφου!

Απολύσεις τριμηνίτων: 
Καμιά απόλυση συναδέλφου! 
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί- μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών 

Συνάδελφοι,

Πριν μερικές μέρες το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης να «αξιολογήσουν προσεκτικά τις περιπτώσεις των τρίμηνων αναπληρωτών πριν εγκρίνουν την παράταση της συμβασής τους ή όχι». Επί της ουσίας δηλαδή το Υπουργείο καλεί, και δίνει την αρμοδιότητα στις διευθύνσεις, να απολύσουν συναδέλφους στην μέση της χρονιάς! Συνεχίζει δηλαδή με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την διάλυση κάθε εργασιακής σχέσης στους εκπαιδευτικούς. Η πολιτική αυτή του Υπουργείου έχει μια σειρά και συνέχεια:

· Πρώτα εφάρμοσε το προσοντολόγιο -που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση- πετώντας χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία με βάση την ανακατάταξη των πινάκων. Μάλιστα απέκλεισε και περίπου 10.000 υποψήφιους αναπληρωτές (για 2! χρόνια) με βάση ένα λάθος τους συστήματος για το παράβολο

· Έπειτα χρησιμοποίησε και αξιοποίησε την τηλ-«εκπαίδευση» για να καταστρατηγήσει κάθε εργασιακό ωράριο. Συνάδελφοι πέρσι δουλεύαν στις 3 και στις 4 τα ξημερώματα, κάλεσε σε προαιρετικά (!) τηλε-«μαθήματα» το Πάσχα κτλ.

· Έκανε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι (κυρίως καλλιτεχνικών) να βρεθούν είτε «υπεράριθμοι», είτε μόνιμα στην ανεργία

· Θέσπισε τους «τρίμηνους προσωρινούς αναπληρωτές» για να νομιμοποιήσει ακόμα περισσότερο την τηλ-«εκπαίδευση» αλλά και να εισάγει μια νέα πιο ελaστική μορφή εργασίας. Μάλιστα τους έβαζε να υπογράφουν δήλωση ότι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες COVID-19!

· Αποθρασυσμένοι καθώς ήταν από το πέρασμα της πολιτικής τους προχώρησαν πρόσφατα και στην επαναφορά των ωρομισθίων(!) εκπαιδευτικών, δηλαδή των εργαζομένων για 200 €!

Συνάδελφοι,

Δεν χωράνε άλλο οι διασπάσεις και ο κανιβαλισμός ανάμεσά μας. Είναι φανερό ότι η επίθεση που προχωράει κυβέρνηση και Υπουργείο είναι ενιαία, και αφορά τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ μας. Είτε μόνιμοι, είτε αναπληρωτές, τρίμηνοι κτλ. Ένας λόγος άλλωστε που η επίθεση προχωρά με τόσο ταχείς ρυθμούς είναι γιατί έχει επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» στους μαζικούς αγώνες! Οι συνδικαλιστικές «μας» ηγεσίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) έχουν συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό!

Δεν θα περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Ούτε θα παρακολουθούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να καταργούνται ένα-ένα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Και για αυτό ενιαία πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το υπερασπίσουμε. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για αυτό: Με συνελεύσεις τώρα και απεργιακές κινητοποιήσεις! Να σπάσει η τρομοκρατία αλλά και ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης για το προχώρημα της πολιτικής της.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ! 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: