Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ των Νηπιαγωγών!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και με μέτρα προστασίας.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/1/21 και 28/1/21

Να σπάσουμε στο δρόμο την τρομοκρατία!

Η αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών αποτελεί μία κυβερνητική επιλογή που δεν έχει να κάνει τάχα  με την περίοδο της πανδημίας και των προσαρμογών στο ωράριο.

Αν έτσι ήταν τα πράγματα τότε η εικόνα του συνωστισμού των γονιών στα συστεγαζόμενα δημοτικά-νηπιαγωγεία και τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε διαφορετικά κτίρια νηπιαγωγείων-δημοτικών κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει το κυβερνητικό παραμύθι: ότι όλα έγιναν για την διευκόλυνση των γονέων και την προστασία μαθητών-γονιών!

Η συνεχιζόμενη αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ-τροπολογία Ράμμα, την κυβέρνηση Σύριζα –διευθετήσεις χρόνων οργανωμένων και ελεύθερων δραστηριοτήτων ώστε τα διαλείμματα να μην περιλαμβάνονται, προχωράει σήμερα ακόμα παραπέρα.

Αυτό το «μικρό» δεκάλεπτο που αυξάνει κατά μία ώρα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του/της νηπιαγωγου στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλο και όχι μόνο γιατί έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα: Βρίσκεται στις προθέσεις όλων των κυβερνήσεων και φυσικά της σημερινής να εξομοιώσουν και να ταυτίσου το εργασιακό με το διδακτικό ωράριο. Οι νηπιαγωγοί θα κάνουν την αρχή…

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανάγκη να επιδείξει πυγμή και να επιτύχει την υποταγή των εκπαιδευτικών μπροστά στα αντιλαϊκά της σχέδια για την εκπαίδευση που περιλαμβάνουν την ένταση των ταξικών φραγμών, το πέταγμα του μαθητικού πληθυσμού από το σχολείο, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ήδη εν μέσω πανδημίας προχωρούν στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία της ΔΟΕ αρνήθηκε να υιοθετήσει ένα μέτρο που έκανε μεγάλη… θραύση σε παλιότερες εποχές όπως τα πρακτικά μη εφαρμογής από τους συλλόγους διδασκόντων (περίοδος εγκυκλίου Ράμα, αυτοαξιολόγηση προϊσταμένων κλπ). Δεν δίνει την συνδικαλιστική της κάλυψη γιατί  ο φόβος μήπως η… «ανυπακοή» πάρει μαζικές διαστάσεις θα φέρει αναγκαστικά τη ΔΟΕ αντιμέτωπη με την κυβέρνηση. Κάτι που με τίποτε δεν επιθυμούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία.

Απαιτείται σήμερα οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους και με όλα τα μέσα προστασίας και να συζητήσουν για τον τρόπο αντίδρασης. Να απαιτήσομε από την ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά τους συλλόγους διδασκόντων που δεν θα εφαρμόσουν την αύξηση του ωραρίου. Αλλά και αυτό δεν αρκεί…

Είναι φανερό ότι οι χλιαρές και καθεστωτικές συμβολικές διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις δεν ενοχλούν την κυβέρνηση.

Είναι επίσης φανερό ότι η κυβέρνηση επικαλούμενη την πανδημία εντείνει την επίθεση της σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η πολιτική της δεν έχει ανασταλεί από την καραντίνα. Αντίθετα την είδαν σαν χρυσή ευκαιρία για να κλιμακώσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Να βγούμε μαζικά στο δρόμο μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική/φοιτητική νεολαία που αντιμετωπίζει την διπλή επίθεση στα εκπαιδευτικά και δημοκρατικά της δικαιώματα!

Να δημιουργήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο, να καλέσουμε τους εργαζόμενους γονείς σε κοινό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που στερεί τα εκπαιδευτικά και μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: