Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης σε βάρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Δημοτ. Σχολεία διευρυμένου ωραρίου (8π.μ-2μ.μ) . Ενώ η πρόσληψή τους έγινε από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, όπως και των υπολοίπων, τώρα το Υπ.Δ.Β.Μ.Θ. τους ανακοινώνει ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία συμβασιούχων και η πληρωμή τους θα γίνει από το ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά προγράμματα) και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση δημιουργεί άλλη μια κατηγορία εργαζομένων στην εκπαίδευση υπό το καθεστώς της ελαστικής εργασίας που θα πληρώνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Μια απόφαση που έγινε εν αγνοία των συναδέλφων και εκβιαστικά καλούνται τώρα να υπογράψουν «νέα σύμβαση», αν θέλουν να πληρωθούν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :1. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος βάση της οποίας εκβιαστικά καλούνται οι συνάδελφοι να υπογράψουν μια εργασιακή σχέση με το Υπουργείο την οποία ουσιαστικά αγνοούσαν.
2. Να καταβληθούν χωρίς προϋποθέσεις όλα τα μέχρι τώρα δεδουλευμένα.
3. Η μισθοδοσία τους να γίνεται μόνο μέσα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και των υπολοίπων αναπληρωτών.
4. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων.
5. Ενιαία μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλο το έτος, όσο υπάρχει ο θεσμός του αναπληρωτή.

Το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010.(Η στάση αφορά τις 3 τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες διδακτικές του απογευματινού του κάθε συναδέλφου).
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας στις 12.30.Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την απόσυρση αυτών των αποφάσεων της κυβέρνησης, διαφορετικά μέσα στο Νοέμβρη ο κλάδος ν’ απαντήσει με απεργιακή κινητοποίηση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: