Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Συλλαλητήριο ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στον Πειραιά

"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 17/3 12:00 στην Πλατεία Κοραή, ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Για το λόγο αυτό κηρύσσει 3ωρη (11:00-14:00) διευκολυντική στάση εργασίας."
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά υπερψήφισαν την παραπάνω πρόταση που έκανε το ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση της στήριξης οποιασδήποτε κινητοποίησης μαζικών φορέων για τις συγχωνεύσεις. Ωστόσο, δηλώσαμε ότι αν κάποιος θέλει στα σοβαρά να κάνει μια κινητοποίηση, πρέπει αυτή να έχει καταλήξει από συναποφάσεις φορέων και όχι από προαποφασισμένες κινήσεις που μόνο στόχο έχουν την μικροπαραταξιακή προβολή κάποιων.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείναμε στο ΔΣ να καλέσει η ΕΛΜΕ σε ανοιχτή σύσκεψη τους πάντες (
διδ. συλλόγους – ομοσπονδία γονέων – ενωσεις γονέων – συλλόγους γονέων – 15μελή) την ερχόμενη Τρίτη 22/3 στις 6 μμ όπου θα καταληχτεί μια κοινή παμπειραιϊκή κινητοποίηση για να ανατραπεί το σχέδιο συγχωνεύσεων αλλά και η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής αγώνα ή έστω δέσμευση για νέα σύσκεψη των ίδιων φορέων μετά την κινητοποίηση που θα αποφασιστεί στις 22/3.

Στο ΔΣ πέρασε μόνο το κάλεσμα σε σύσκεψη με στόχο μια κοινή κινητοποίηση. Τόσο η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής αγώνα όσο και η δέσμευση για νέα σύσκεψη που θα δίνει τον τόνο της συνέχειας υπερψηφίστηκαν μόνο από Αγωνιστικές Κινήσεις και Παρεμβάσεις (οι οποίες και έκαναν αρχική την πρόταση για την επιτροπή). ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ ψήφισαν λευκό και η πρόταση δεν πέρασε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: