Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Με νόμους και εγκυκλίους σφίγγουν τον κλοιό στα δικαιώματά μας



Με νόμους και εγκυκλίους σφίγγουν τον κλοιό στα δικαιώματά μας
Στην κατεύθυνση να σφίξουν τα λουριά εφαρμογής του 30ωρου – 8.00 με 14.00 η πρόσφατη εγκύκλιος
Να συγκροτηθεί η αντίσταση

Η πρόσφατη εγκύκλιος σε σχέση με το ωράριό μας έχει στόχο να περικυκλώσει πιο πιεστικά τον κλάδο και να εντείνει τις πιέσεις για εφαρμογή υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο 8.00-14.00, την ίδια ώρα που δεν το αναφέρει ρητά! Με αυτή τη διασπειρόμενη σύγχυση, το υπουργείο κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του να εφαρμόσει αυτή την υποχρεωτική παραμονή, εφευρίσκοντας δουλειές και στρώνοντας το έδαφος σε νέες εγκυκλίους για να ολοκληρώσει την «περικύκλωση» και να ορίσει επακριβώς την υποχρεωτικότητα.
Από την άλλη, χρησιμοποιεί τη σύγχυση αυτή για να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, που θα εκμεταλλευτούν τα πιο αντιδραστικά τμήματα του μηχανισμού αλλά και να εμπεδωθεί και ένα κλίμα αιχμαλωσίας – «χάρης» για την ενδιάμεση περίοδο που οι παραπάνω επιδιώξεις εφαρμοστούν με την όποια ενδεχόμενη χαλαρότητα.

Όπως και νάχει ένα πράγμα είναι σαφές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του παραπάνω μέτρου αλλά και να το χρησιμοποιήσει για αύξηση όχι μόνο του εργασιακού αλλά και του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Είναι σίγουρο ότι τα συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να μπούν μπροστά και να καλέσουν τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται όπως πριν. Είναι απαραίτητο να καλέσουν όλους τους συναδέλφους σε ενεργητική στήριξη και συλλογική αντίσταση.
Είναι, όμως, από την άλλη σίγουρο επίσης, ότι η μάχη δεν μπορεί να δοθεί μέχρι τέλους με αυτόν τον τρόπο. Η άρνηση των εκπαιδευτικών να δεχτούν την αύξηση του εργασιακού τους ωραρίου μπορεί μια πρώτη περίοδο να χρησιμεύσει στην συγκέντρωση δυνάμεων και στην πολιτική – συνδικαλιστική ανάδειξη του ζητήματος, αλλά είναι καταδικασμένη να περιθωριοποιείται όσο δεν εντάσσεται σε ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης που πρέπει να συγκροτηθεί για την ανατροπή των μέτρων αυτών και αυτής της πολιτικής.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης:
·        να καλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις
·        να αποφασιστούν τοπικές κινητοποιήσεις
·        να συντονιστούν για την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ
·        να αποφασίσουν νέες γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά την απεργιακή αυτή κινητοποίηση.
Την αμέσως επόμενη περίοδο πρέπει να περιμένουμε βροχή ερμηνευτικών εγκυκλίων που θα καλύπτουν τα κενά και θα δέουν χειροπόδαρα τον κλάδο. Οσο χρόνο χάνουμε, όσο νομίζουμε ότι θα καλυφθούμε πίσω από «νομικά κενά» των εγκυκλίων, όσο αυταπατόμαστε ότι θα αποφύγουμε τη μάχη, τόσο πιο δυσμενείς θα γίνονται οι όροι.
ü  Μόνη λύση η συγκρότηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης
ü  Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας
ü  Με αποφάσεις των σωματείων δουλεύουμε όπως δουλεύαμε – δεν παραμένουμε 8.00-14.00
ü  Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις, προετοιμάζουμε μια πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη με νέες συνελεύσεις αμέσως μετά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: