Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Ανεβάζει ακόμα περισσότερο στροφές η πολιτική σφαγής των δικαιωμάτων μας και διάλυσης της όποιας Δημόσιας Δωρεάν παιδείας έχει απομείνει:
1933 σχολεία συγχωνεύονται- καταργούνται! Ένα μεγάλο βήμα για το χτύπημα στη μόρφωση με πολλούς τρόπους για χιλιάδες μαθητές, ένα μεγάλο βήμα για την κατάργηση εκατοντάδων οργανικών θέσεων, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των Εκπαιδευτικών, για την κατοχύρωση της πολιτικής των μη-διορισμών. ‘Όμως δεν πρόκειται για το τελευταίο βήμα για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζει και άλλους καταλόγους σχολείων προς διαγραφή και άλλα μέτρα (κατάργηση δωρεάν βιβλίου, «νέο Λύκειο» και εξεταστικό σύστημα) συντριβής των μορφωτικών δικαιωμάτων και κάθε προοπτικής των μαθητών.
Χωρίς ασφάλιση οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από 1-3-11! Οι υπουργικές αποφάσεις για τον ΟΠΑΔ από τη μια δημιουργούν «νεκρές ζώνες» εβδομάδων ίσως και μηνών στην περίθαλψη των εργαζομένων και από την άλλη προετοιμάζουν το δραστικό και μόνιμο πετσόκομμα της την ίδια στιγμή που με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης αυξήθηκαν οι κρατήσεις των εργαζομένων! Όμως και εδώ δεν πρόκειται για το τελευταίο βήμα, καθώς παράλληλα ετοιμάζεται νέα σφαγή των μισθών και στήνεται μαζική επιχείρηση καθυπόταξης-πειθάρχησης των Εκπαιδευτικών με το «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης» και το νέο διευθυντή σε ρόλο στρατιωτικού διοικητή στα σχολεία.
Χωρίς κατοχύρωση της δωρεάν μεταφοράς στα σχολεία τους οι μαθητές, ένα μήνα μετά την «έναρξη» του προβλήματος, και δύο μήνες μετά την αρχική δημόσια ανακοίνωση του ΚΤΕΛ! Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι επιμένουν στη γραμμή να φορτωθούν οι γονείς και αυτό το έξοδο, στη γραμμή διάλυσης της λειτουργίας των σχολείων!
Δεν υπάρχει τέλος στο αντιδραστικό πισωγύρισμα της πολιτικής των ατελείωτων μνημονίων, της πολιτικής που υποθηκεύει και καταληστεύει τη χώρα και το λαό, στο βωμό της κρίσης και των συμφερόντων των διεθνών και ντόπιων αρπακτικών! Ότι ο καθημερινός εργαζόμενος θεωρούσε και θεωρεί «αδιανόητο», είναι το χθεσινό χτύπημα της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι το αυριανό μέτρο που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ θα εφαρμόσουν ενάντια μας!
Οι εκπαιδευτικοί, μπορούμε, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, να αντισταθούμε, να μπλοκάρουμε αυτή την πολιτική. Ο μεγάλος ξεσηκωμός των προηγούμενων εβδομάδων για τη μετακίνηση των μαθητών είναι ο δρόμος που πρέπει ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά να συνεχίσουμε.
Απαιτούμε:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΝΑ ΑΠΟΣΥΣΡΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΠΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ- ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Δεν χρειαζόμαστε «συμβολικό αγώνα», «αγώνα» διάσωσης των προσχημάτων των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Χρειαζόμαστε πραγματικό αγώνα σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική που σε αυτή τη φάση θα έχει ως αδιαπραγμάτευτο κεντρικό στόχο την απόσυρση των αποφάσεων για τις συγχωνεύσεις και θα ανοίξει το δρόμο για τη συνέχιση-κλιμάκωση της πάλης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
 Συμμετέχουμε στη συνάντηση γονέων της 17-3-11, για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών. (6μμ αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καρλοβάσου). Κοινός αγώνας μαθητών- γονιών –εκπαιδευτικών, στη βάση της θέσης ή όλοι στα σχολεία ή κανένας!
 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση πριν της 25/3 με:
● κινητοποιήσεις μαζί με γονείς, μαθητές την πρώτη μέρα (σε Δήμο, Περιφέρεια, στις διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης)
● κεντρική απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση, τη δεύτερη ημέρα και μαζική παράσταση στον ΟΠΑΔ
● μαζική ενιαία παρέμβαση γονιών-μαθητών-εκπαιδευτικών, σε εκδηλώσεις-παρελάσεις την τρίτη ημέρα και πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης για τη συνέχιση του αγώνα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
16-3-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: