Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πρόταση προς συνελεύσεις

Το μέλλον θα κριθεί στους αγώνες!

2011: Απανωτά μνημόνια και σύμφωνα ανταγωνιστικότητας υπογράφονται. Χώρες κομματιάζονται και πουλιούνται και η κοινωνική ερήμωση βαθαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Εργάτες απολύονται ή παραδίνονται δεμένοι χειροπόδαρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Οι συλλογικές συμβάσεις ανατρέπονται και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι απόλυτη. Κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ όλες τις κατακτήσεις. Νέα μισθολόγια ετοιμάζονται για ακόμα μικρότερους μισθούς. Η δωρεάν περίθαλψη βρίσκεται στο απόσπασμα. Και βέβαια, φόντο είναι η ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας και για πολλούς της ανεργίας και της απόγνωσης. Όλα για το κεφάλαιο – τίποτα για τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσφέρει τη χώρα ως βάση εξόρμησης εγκληματικών ιμπεριαλιστικών στρατών, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Το σύστημα ξέρει και θωρακίζεται. Εκτρέπεται σε άγρια κρατική βία και καταστολή. Οι απεργίες βγαίνουν όλες παράνομες, διαδηλωτές χτυπιούνται, περιοχές βρίσκονται υπό αστυνομική κατοχή (Κερατέα) ή απαγορεύεται η συνάθροιση (Σέρρες) και δηλώνεται ανοιχτά ότι προετοιμάζεται η χρησιμοποίηση στρατού υπό τις οδηγίες του ΝΑΤΟ για την καταστολή των λαϊκών αντιστάσεων (άσκηση Καλλίμαχος)!
Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό με ψεύτικες επιτυχίες «επιμηκύνσεων». Ενώ διαλύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ενώ υποθηκεύουν τις ζωές μας. Δεν υπάρχει τίποτα να επιμηκυνθεί. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν.

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στις συγχωνεύσεις – κλεισίματα σχολείων. Τα 2000 σχολεία που συγχωνεύονται αποτελούν την πρώτη πράξη ενός έργου που θα πάρει τραγικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε μαζικά κλεισίματα χιλιάδων σχολείων σε όλη τη χώρα.
Οι μαζικές συγχωνεύσεις - κλεισίματα σχολείων που προωθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο στο ξεδίπλωμα της επίθεσης απέναντι στη νεολαία, στους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερα στο λαό. Το κράτος ενώ κάνει ηχηρή την παρουσία του στην κεντρική επιβολή όλων των αντιλαϊκών μέτρων, από την άλλη «αποσύρεται» από ο,τιδήποτε θυμίζει κοινωνική παροχή, μιας και αυτές αναγκάστηκε να τις παραχωρήσει ύστερα από αγώνες δεκαετιών της εργατικής τάξης. Μέσω των συγχωνεύσεων σχολείων, κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ επιδιώκουν:
- Τη μείωση του κόστους λειτουργίας της εκπαίδευσης και το ξήλωμα της όποιας δωρεάν παροχής (συντηρήσεις σχολείων, μετακινήσεις μαθητών, θέρμανση κλπ),
- Την επιδείνωση της πρόσβασης των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη δημιουργία φθηνών και μεγάλων σχολείων – γκέτο, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν τα ταξικά μέτρα αποκλεισμού των παιδιών των εργαζομένων από τις σπουδές (ακρίβεια, εξετάσεις κλπ),
- Την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, την επιβολή του μοντέλου «εκπαιδευτικός – λάστιχο» και, τελικά, το άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις εκπαιδευτικών.
Ταυτόχρονα, προωθείται με ταχύτητα το συνολικό πλαίσιο «αξιολόγησης – επιμόρφωσης», του οποίου το πραγματικό όνομα πρέπει να είναι «τρομοκράτηση – συμμόρφωση». Η «επιμόρφωση» δεν είναι παρά η υποχρεωτική στράτευση των εκπαιδευτικών στο έργο της προπαγάνδισης του σχολείου φυλακή, του σχολείου των ταξικών φραγμών και των περικοπών και η ταυτόχρονη αναίρεση της μονιμότητας.

Η πραγματικότητα δείχνει τα μέτωπα: Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις συμπτύξεις τμημάτων – Όλα δωρεάν στη δημόσια εκπαίδευση – Λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα - Να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών – Όχι στην τρομοκράτηση – συμμόρφωση με το μανδύα της «αξιολόγησης – επιμόρφωσης».
Τα ζητήματα αυτά αφορούν όλο το λαό! Μαζική και πλατιά κοινή δράση ενάντια σε λογικές μικροπαραταξιακών περιχαρακώσεων που στενεύουν το μέτωπο αντίστασης.


Πρόγραμμα δράσης
Τριήμερο απεργίας και κοινής δράσης καθηγητών και δασκάλων με γονείς και μαθητές ενάντια στα κλεισίματα – συγχωνεύσεις σχολείων, στις συμπτύξεις τμημάτων και στην οικονομική ασφυξία των σχολείων. Με ανοιχτή απεύθυνση σε συλλόγους και ενώσεις γονέων και μαθητικές συνελεύσεις.

Τριήμερη απεργία (29-31/3)
1η μέρα: Τοπικές δράσεις εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών / τοπικές διαδηλώσεις και καταλήψεις διευθύνσεων.
2η μέρα: Κοινές κεντρικές διαδηλώσεις στις πόλεις.
3η μέρα: Νέες γενικές συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: