Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ


Ο παλλαϊκός- απεργιακός ξεσηκωμός της 19-20/10/2011, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και συνολικά την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει το δρόμο που έχουν ανάγκη να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Ανοίγει και δείχνει το δρόμο για να ανατραπεί η υποδούλωση μας ,το ξεπούλημα της ίδιας της χώρας που κυριαρχείται από τα διεθνή αρπακτικά και εμπλέκεται ακόμα και σε πολεμικούς κινδύνους για τα συμφέροντα τους.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών συμμετείχε με πολύ μεγάλα ποσοστά-πρωτόγνωρα για τα πολλά τελευταία χρόνια- στην απεργία, και μαζικά και μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις. Στα σχολεία οι άνεμοι του αγώνα, η ανάγκη των θυσιών για τη μαζική πάλη, για τη σύγκρουση με την πολιτική που διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, εξαθλιώνει και απολύει μαζικά τους εκπαιδευτικούς, ισχυροποιήθηκαν σε σχέση με τις ταλαντεύσεις, τους φόβους, την ανεμπιστοσύνη απέναντι στη δύναμη του κινήματος. Τώρα, που έχει «πάρει φωτιά» όλος ο εργαζόμενος κόσμος, πρέπει και μπορούμε να συνεχίσουμε, να νικήσουμε! Παίρνοντας ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα στα χέρια μας, με απεργιακές επιτροπές σε κάθε ΕΛΜΕ και σχολείο, με τον αγωνιζόμενο κόσμο να ορίζει και να καθορίζει, ο ίδιος κάθε βήμα της πάλης μας. Επιδιώκοντας και διεκδικώντας ο αγώνας δασκάλων- καθηγητών να μετατραπεί σε Πανεκπαιδευτικό αγώνα αλλά και σε ευρύτερα λαϊκό, με τη συμμετοχή άλλων κλάδων εργαζομένων που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε απεργιακό αναβρασμό. Με ξεκάθαρο στόχο για την πάλη μας, που δεν μπορεί να γίνει υποχείριο εκλογικών σχεδιασμών και αυταπατών, αλλά να αναδεικνύει σταθερά την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής του συστήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο των απολύσεων, της εφεδρείας, της σφαγής μισθών-συντάξεων, της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, της φοροεπιδρομής

 Να καταργηθεί ο νόμος 3848/2010, που έστειλε στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομισθίους, και επέβαλλε τις αποσπάσεις σε οποιαδήποτε διεύθυνση και περιφέρεια.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ- ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 31/10, με σταθερή επιδίωξη ο απεργιακός αγώνας να διευρυνθεί σε όλη την εκπαίδευση και σε όσο δυνατόν περισσότερους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 Διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα που ορίστηκε από τη Γ.Σ. της 11/10/2011, που πρέπει να αναλάβει ρόλο Απεργιακής Επιτροπής.

 Παρεμβάσεις στις εκδηλώσεις-παρελάσεις στο διήμερο 27-28/10 για να διαμορφωθεί-ενισχυθεί το κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών-εργαζομένων.

 Κοινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σάμου, την Τετάρτη 26-10-11, στις 6μμ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

 Κοινές συσκέψεις, συμμετοχή σε ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις-συνελεύσεις, για το συντονισμό και την ενιαία πάλη με όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όλο το λαό. Διοργανώνουμε συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/10, στις 6μμ, στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ. Απευθύνουμε πρόσκληση για συνδιοργάνωση σε όλα τα σωματεία, σε κάθε φορέα και συλλογικότητα, εργαζομένων και νεολαίας στη Σάμο.





Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: