Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΥΤΟΙ…ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΜΕΙΣ!


Καθ’ υπαγόρευση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών μάς προέκυψε η «πολυπόθητη» κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Στόχος αυτής της πιο αντιδραστικής κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών είναι να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουν τη βάρβαρη πολιτική τους οδηγώντας τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, παραδίνοντας τη χώρα σιδηροδέσμια στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσημα τη διακυβέρνησή της μέσω της λεγόμενης εποπτείας.

Το «έργο» της προαποφασισμένο: Η προώθηση και διαχείριση της επαίσχυντης συμφωνίας της 26ης Οκτώβρη, της νέας δανειακής σύμβασης- υποδούλωσης και των άγριων μέτρων που τη συνοδεύουν. Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω ιδιωτικοποιήσεων, ο πιο ταξικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έχει –ίσως- γίνει ποτέ, η καταβαράθρωση των συντάξεων, η νέα φοροεπιδρομή. Το κράτος θα έχει βέβαια και τη συνέχειά του και στους εκπαιδευτικούς χώρους. Οι εφεδρείες – απολύσεις, οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι νέες μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών, η οικονομική ασφυξία σχολείων, η ένταση των ταξικών φραγμών και η τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών θα ενταθούν.

Να συσπειρωθούμε στα σωματεία! Να οργανώσουμε άμεσα, δίχως χρονοτριβή, εστίες και πρωτοβουλίες αντίστασης, κέντρα-επιτροπές αγώνα και λαϊκής αλληλεγγύης! Να ριχτούμε στη μάχη για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης!

Μας περιμένουν σκληρές μάχες. Μας χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε το ενωμένο μέτωπο των αντιδραστικών κομμάτων. Δε χωράνε πια πολιτικές αυταπάτες. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε εκβιασμούς για τη φύση της νέας κυβέρνησης. Δεν έχουμε τίποτα να ελπίσουμε από εκλογές που, δήθεν, θα αλλάξουν τους συσχετισμούς. Γιατί οι πραγματικοί συσχετισμοί γράφονται στο επίπεδο πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μαζί και οι Εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουν δυναμικό παρόν. Κάθε σχολείο, κάθε εκπαιδευτικός, παντού σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να συμβάλει στο να ενταθούν οι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι
• Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς των χρεών και των ελλειμμάτων που κάθε μέρα μάς ασκούν η ΕΕ, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος.
• Να Απομονώσουμε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είναι το μακρύ χέρι αυτών των εκβιασμών και της πολιτικής του συστήματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να τους απορρίψουμε και στις εκλογές και στην καθημερινότητά μας.
• Ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΟΕ- ΑΔΕΔΥ, που το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι να διαχειρίζονται την αναπαραγωγή τους. Αναγεννώντας το σωματείο μας σε όργανο δημοκρατικής συζήτησης και πάλης, σε όπλο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεών μας.

Ανατροπή των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Έξω η Τρόικα και το ΔΝΤ.
Με την πάλη μας θα κερδίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με αφέντη το λαό της, χωρίς προστάτες.
Διεκδικώντας ΕΙΡΗΝΗ-ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την Τρίτη 15/11 στις εκλογές για Δ.Σ. του συλλόγου

ΣΤΗΡΙΞΤΕ -ΨΗΦΙΣΤΕ   Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Στις 17/11 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Υποψήφιοι για Δ.Σ.
Γεωργίου Κωνσταντίνα
Γεωργοπούλου Αγγελική (συνεργαζόμενη)
Δερμιτζάκη Βαγγελιώ
Διγενής Χρήστος
Παπαδόπουλος Γιάννης
Σακελλάρη Μαρία











Δεν υπάρχουν σχόλια: