Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουμε – πιο αποφασιστικά – πιο οργανωμένα! Για απεργία διαρκείας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής


Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν στις 12/2 τους δρόμους των πόλεων της χώρας. Με πρωτοφανή επιμονή και αποφασιστικότητα. Με εκπληκτική αντοχή απέναντι στον πόλεμο χημικών κάθε είδους από τις δυνάμεις καταστολής του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων της Κυριακής είναι ότι ο κόσμος δεν είχε αυταπάτες ότι η μη ψήφιση του μνημονίου θα ήταν εύκολη υπόθεση. Γι αυτό και έφυγε (όταν και όπως έφυγε) από τις διαδηλώσεις με ψηλά το κεφάλι. Συνειδητοποιώντας το βάθος και την έκταση της μάχης που καλούμαστε να δώσουμε. Εχοντας επίγνωση ότι το μέλλον δε θα παιχτεί μια Κυριακή – μία απεργία. Από τις πλατείες και τις απεργίες του Ιούνη, στην απεργία του Οκτώβρη και από τότε στις κινητοποιήσεις των ημερών αυτών, το κίνημα κέρδισε σε ωρίμανση, σε συνειδητοποίηση, σε προοπτική. Η πορεία θα συνεχίσει να είναι δύσκολη και θα έχει πισωγυρίσματα. Ο δρόμος, όμως, της πολιτικοποίησης και της διάρκειας του αγώνα θα κερδίζει έδαφος γιατί θα είναι μονόδρομος!
Το σύστημα οπλίζεται ξανά. Στο φόντο του νέου ξεπουληματικού και βάρβαρου μνημονίου, ετοιμάζεται το αποφασιστικό μαχαίρι στις συντάξεις, η πλήρης διάλυση της περίθαλψης, οι απολύσεις στο δημόσιο (μέσω αξιολογήσεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων), οι νέες μειώσεις μισθών και τα λύκεια… χωρίς μαθητές (αν εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό). Και όλα σε ένα καθεστώς καταπάτησης των στοιχειωδών ελευθεριών (στην απεργία, στη διατύπωση γνώμης, στη διαδήλωση). ΔΝΤ, ΕΕ, ντόπιο κεφάλαιο μαγειρεύουν νέες αντιδραστικές πολιτικές λύσεις. Και μετά το ΠΑΣΟΚ ξεμασκαρεύουν και τη ΝΔ.

Καμία ανάπαυλα! Πρέπει να δημιουργήσουμε από σήμερα νέες εστίες αντίστασης και αγώνα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι 170.000 εκπαιδευτικοί μπορούμε να αποτελέσουμε καταλύτη για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αρκεί να τελειώνουμε με τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που έχουν επιβάλει οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, να τελειώνουμε με τις εικονικές «κινητοποιήσεις». Αρκεί να αποφασίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που θα προσπαθήσει να είναι δίπλα με όλα τα κομμάτια που χτυπιούνται και αγωνίζονται.
Στον κλάδο η μορφή αυτού του αγώνα δεν μπορεί παρά να είναι η απεργία. Παρά την μακρά συζήτηση για άλλες μορφές, δεν έχουμε υπόψη μας ως τώρα, κάποια άλλη που να μπορεί να συσπειρώνει πανελλαδικά τον κλάδο και να δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στο σύστημα αλλά και (θετική) πίεση σε άλλους κλάδους και χώρους.
Ξέρουμε τις δυσκολίες. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Ωστόσο η κατάσταση είναι κρίσιμη, πολεμική. Οι σοβαρές απεργίες που έχουν γίνει στην ιστορία της ταξικής πάλης δε γίνονται μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, όπου οι εργάτες και εργαζόμενοι είναι άνετοι και με οικονομικές καβάντζες! Ούτε και τα σωματεία ήταν προετοιμασμένα για τέτοιας έκτασης απεργιακούς αγώνες. Ούτε και μπορούμε να περιμένουμε πότε (δηλαδή ποτέ!) οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ θα κλιμακώσουν. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας.
Για την ανατροπή της πολιτικής του ξεπουλήματος και της βαρβαρότητας!
Για τη ζωή μας!
Για τις τοπικές κινητοποιήσεις
Στον Πειραιά μεθοδεύονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων ενώ τα σχολεία είναι αντιμέτωπα με την οικονομική ασφυξία. Τα σχολεία του Περάματος είναι παγωμένα λόγω έλλειψης πετρελαίου. Και η παραπέρα αμφισβήτηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γνωστή. Εδώ και ένα περίπου μήνα καταθέσαμε την πρόταση για κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Πειραιά. Την Πέμπτη 23/2, τελικά, η ΕΛΜΕ καλεί σε διπλή κινητοποίηση για την περίθαλψη και ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
αυτές οι τοπικές κινητοποιήσεις δε γίνονται σίγουρα με τους καλύτερους όρους ούτε και αντιστοιχούν στο βάθος και στην έκταση της μάχης που πρέπει να δοθεί. Μπορούν και πρέπει όμως να αποτελέσουν εκείνα τα μικρά βήματα ενεργοποίησης και συγκρότησης του κλάδου σε επίπεδο καθημερινής δράσης. Που είναι ένα επίπεδο πολύ πιο κρίσιμο από ό,τι δείχνει…

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 1 μμ. στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Πειραιά (Καραολή Δημητρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου) με αίτημα «Δωρεάν και πλήρης περίθαλψη για όλους» και κατόπιν στις 2 μμ.στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά με αίτημα «Καμία συγχώνευση σχολείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: