Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Πειραιά


Τα σχολεία δεν είναι στρατώνες – οι εκπαιδευτικοί δεν είναι τσιράκια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ
Μπροστά στην ένταση της καπιταλιστικής επίθεσης και στην αγανάκτηση που αυτή δημιουργεί, ο εκλεκτός της Αμερικάνικης Πρεσβείας νέος υπουργός παιδείας Μπαμπινιώτης εξέδωσε… διαταγή για να δημιουργήσει προκαταβολικά κλίμα καταστολής ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μάρτη.

Από κοντά και ο γνωστός φανατικός υπάλληλος της νέας βαρβαρότητας Διευθυντής ΔΕ Πειραιά –σκεφτόμενος μήπως του δώσουν κανένα παραπάνω αστέρι τα αφεντικά του- εξέδωσε και δικιά του… ημερήσια διαταγή, όπου:

- Καλεί τους διευθυντές αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς (αναφέροντας το «σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας»), με μια βαθιά αντιεκπαιδευτική αντίληψη, να πείσουν ουσιαστικά τους μαθητές ότι τα ιστορικά γεγονότα έχουν μόνο μουσειακή αξία και δεν προβάλλονται στο σήμερα καθώς οι «αξίες και μνήμες (της επετείου) δεν πρέπει να συγχέονται με την υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα»!

- Παρέχει όμως ο κύριος Διευθυντής και… plan B! Αν δεν μπορέσουμε, λέει, να πείσουμε τους μαθητές για το παραπάνω, τουλάχιστον ουσιαστικά να τους χειραγωγήσουμε και να τους αποτρέψουμε από την οποιαδήποτε έκφραση διαμαρτυρίας στις 25 Μάρτη. Αφού, λέει, υπάρχουν άλλες «διαφορετικές και πιο συμβατές κοινωνικές εκδηλώσεις» (μάλλον θα εννοεί τις πορείες που απαγορεύονται ή πνίγονται στα χημικά).

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η ανήκουστη πρωτοβουλία δημιούργησε καθολική αγανάκτηση στους συναδέλφους, αγανάκτηση που ξεπέρασε οποιαδήποτε ιδεολογικά και πολιτικά όρια.

Προφανώς δεν είναι μια ξεκομμένη πρωτοβουλία ενός φιλόδοξου κυβερνητικού υπαλλήλου. Εντάσσεται στο σχέδιο καταστρατήγησης στοιχειωδών πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών (όπως αυτό της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και της ελευθερίας του συνέρχεσθαι) αλλά και στο σχέδιο πλήρους «επιστράτευσης» των εκπαιδευτικών στο ρόλο πειθάρχησης και καταστολής της μαθητικής οργής.

• Μετά από αυτά, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση καταγγελία (με κείμενο και κινητοποίηση) από το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε, επίσης ευνόητη την άμεση έναρξη της διαδικασίας διαγραφής του Διευθυντή ΔΕ Πειραιά από το σωματείο (ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, λόγω θέσης, δε θα έπρεπε να ανήκει σε αυτό).

• ΟΛΟΙ την Κυριακή 25 Μάρτη στα προκαθορισμένα ραντεβού για διαδηλώσεις στους Δήμους του Πειραιά

Σημ: Για την απουσία, μέχρι τώρα, καταγγελίας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και για τη στάση του μπροστά στις διαδηλώσεις της 25 Μάρτη, θα τοποθετηθούμε την επόμενη βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: