Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανοικτή πρόκληση των ΠΑΣΚ και ΜΑΖΙ (πρώην ΔΑΚΕ) του Συλ. Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»: Πώς η επίκληση της «ενότητας» μετατρέπεται σε ψηφοθηρικό εμπόρευμα.




Απάντηση στην ανοικτή πρόσκληση-πρόκληση της ΠΑΣΚ και την ψηφοθηρική αγωνία της παράταξης ΜΑΖΙ (πρώην ΔΑΚΕ) του συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Αλ. Δελμούζος»: Πώς η επίκληση της «ενότητας» μετατρέπεται σε ψηφοθηρικό εμπόρευμα

Λίγες μέρες πριν την τακτική γενική συνέλευση, προκαλεί η ΠΑΣΚ με την πρόσκλησή της.  Μέσα στην αγωνία της να προλάβει τη γενική συνέλευση, να βρει αντικείμενο να διασωθεί εκλογικά, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, κάνει «προτάσεις ενότητας». Την πρόλαβε, όμως, η παράταξη ΜΑΖΙ, που τη στιγμή που ανακοίνωνε η κυβέρνηση τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, εκείνοι σκέφτονταν τον τρόπο που θα κατέβουν στις εκλογές, κάνοντας ανάλογες κάλπικες «προτάσεις ενότητας». Ο καθείς με τα ενδιαφέροντά του.
Η ΠΑΣΚ αναζητά πολιτική σανίδα σωτηρίας για να κρατηθεί. Μας μιλάει για τις απολύσεις, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα κλπ. Μέτρα τα οποία κυνικά άφησε η ίδια, μαζί με τη ΔΑΚΕ, να περάσουν με τη στάση της, πάντα με το βολικό άλλοθι της δικής της αντιδραστικής πολιτικής ανάλυσης του «ότι ο κόσμος δεν τραβάει». Απ’ το πολύ ενδιαφέρον που έχει για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, απαξίωσε (όπως και οι άλλες παρατάξεις) να απαντήσει στο επίμονο αίτημά μας να γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις όταν η κυβέρνηση ανακοίνωνε τα νομοσχέδια τερατουργήματα και δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία να αναδείξει αυτά τα θέματα (συζήτηση, κινητοποίηση κλπ.). Φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης σε επίπεδο ΔΟΕ, αλλά και στο σύλλογό μας, που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, που έχει βυθιστεί ο κλάδος στην αδράνεια, που μας οδηγεί από ήττα σε ήττα. Καρφί δεν της καίγεται. Πάνω απ’ όλα βάζει τις ψήφους και τους συσχετισμούς, για να συνεχίσει να κάνει τη διαλυτική δουλειά της.
Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ που επικαλείται για τα σοβαρά θέματα του κλάδου, που της δίνουν τη δυνατότητα να ψελλίζει λόγο, δε μας καλύπτουν πολιτικά, δεν τις συνυπογράφουμε. Γιατί η αλήθεια και η αποτελεσματικότητα των ομόφωνων αποφάσεων φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια, όταν βγάζουν τον κόσμο σε κίνηση για να υπερασπιστεί τη ζωή του και όχι όταν διαιωνίζουν τη λογική της ανάθεσης για να συντηρήσουν την αδράνεια και την ηττοπάθεια. Η ΠΑΣΚ υπάρχει μέσα στα σωματεία ως μακρύ χέρι των κυβερνήσεων. Είναι πολιτικό τέκνο του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στην κυβέρνηση που πίνει το αίμα του λαού, η δε φράση κριτικής στην τρικομματική συμμορία δεν πείθει κανέναν.
Δεν πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτι ούτε στις απόψεις της ούτε στις πρακτικές της, όπως αντίστοιχα δεν το κάναμε και με την παράταξη ΜΑΖΙ-πρώην ΔΑΚΕ-. Η ίδια η ανακοίνωσή της αποκαλύπτει τη λογική της: συμφωνίες κορυφής πέρα κι έξω από τις μαζικές διαδικασίες, έλλειψη εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς να διαμορφώσουν άποψη, αγωνία να προλάβουν τις ανοιχτές συζητήσεις, υποτίμηση των γενικών συνελεύσεων ως ανώτατο όργανο του κάθε σωματείου.
Με παρατάξεις σαν την ΠΑΣΚ, και τους ΜΑΖΙ, που πάντα υπηρετούσαν την αντιδραστική πολιτική, που διέλυσαν τα σωματεία, που εισήγαγαν μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα τους κρατικούς μηχανισμούς δεν έχουμε κοινά πολιτικά σημεία.
Έχει αποκαλυφτεί ο ρόλος της ΠΑΣΚ στα μάτια των συναδέλφων. Η απαξίωσή της έχει συνέχεια.


Μάιος 2013
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών του συλ. Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»



Απάντηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και στην παλιότερη «πρόσκληση» της παράταξης «ΜΑΖΙ»

Είναι πραγματική πρόκληση απέναντι στους συναδέλφους, η πρόσκληση της παράταξης «ΜΑΖΙ» για κοινό κατέβασμα στις εκλογές για το συνέδριο της ΔΟΕ. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου, που καταργεί με μια διαίρεση, χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, η παράταξη «ΜΑΖΙ» δείχνει τις πραγματικές αγωνίες της και τα ενδιαφέροντά της: οι εκλογές και τα ψηφαλάκια!!!

Επίσημα, μέσω κοινού ηλεκτρονικού μηνύματος, που στάλθηκε σε πολλά μέλη παρατάξεων του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος», οι «ΜΑΖΙ» προετοιμάζονται για τη μάχη των μαχών: τις εκλογές!

Με σύνθημα, «ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ», οι «ΜΑΖΙ» προσπαθούν να εμπορευτούν την ενότητα. Πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, βάζουν ένα «σπουδαίο στόχο: περισσότερους ψήφους!!!

Για να προωθήσουν το εμπόριο ενότητας, υποβαθμίζουν και υποτιμούν τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές των παρατάξεων. Ισχύει, πάντα, πως υποτιμάει κάποιος αυτό που δε σέβεται. Αλήθεια, αν δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, γιατί διέσπασαν τη ΔΑΚΕ για να δημιουργήσουν άλλη παράταξη;

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν συναίνεσαν και δε θα συναινέσουν ποτέ στην εκλογολαγνεία. Με τη σάπια λογική που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα, της ανάθεσης και της ψηφοθηρίας, είμαστε αντίπαλοι.
Το κείμενο με το οποίο οι «ΜΑΖΙ» συνοδεύουν την πρόσκλησή τους κάνει ξεκάθαρο ότι απευθύνουν την πρόταση «ενότητας» μόνο για τις εκλογές. Μια τόσο φτηνή «ενότητα» είναι φυσικό να συνοδεύεται από έξαρση μεγάλων λόγων.
Οι «ΜΑΖΙ» αποδέχονται και υιοθετούν όλη την προπαγάνδα των ειδήσεων των οκτώ. Έτσι, η κρίση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης του αποσαθρωμένου πολιτικού συστήματος και όχι ίδιο το σύστημα. Άρα, ένας άλλος διαχειριστής είναι μια κάποια λύση. Πάλι, λοιπόν, μια καλή ψήφος χρειάζεται!!
Ο ηθικός πανικός που διαποτίζει το κείμενο, χαρακτηριστικό συντηρητικών κύκλων του περασμένου αιώνα, οι αρχαίοι Έλληνες που επιστρατεύονται για να διακοσμήσουν το μπερδεμένο κείμενο που γράφτηκε για να υπηρετήσει τον «υψηλό» στόχο των εκλογικών επιδιώξεων της παράταξης «ΜΑΖΙ»-πρώην ΔΑΚΕ- κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις αναγκαιότητες και τα καθήκοντα της εποχής μας.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, να συμβάλουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, στην οργάνωση των αντιστάσεων του κλάδου για να μην περάσει η κατάργηση των οργανικών θέσεων, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι απολύσεις, η αξιολόγηση, η διάλυση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Να οικοδομήσουμε την ενότητά μας στις γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις. Να βάλουμε οριστικά τέλος στους μαυρογιαλούρους, τους εμπόρους ελπίδας και ενότητας, την ψηφοθηρία, την παραίτηση και την ανημποριά!.  Στόχος είναι να κερδίσουμε τη ζωή μας! Μόνος δρόμος ο αγώνας!


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών του συλ. Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

ΥΣ1: Καημένε Επίκουρε! Ποιος να σου έλεγε πως θα βρίσκονταν κάποιοι που θα σε έβαζαν δίπλα δίπλα στον Πλάτωνα στα πλαίσια, αν είναι δυνατόν, ίδιων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών αξιών; Σίγουρα δεν είναι πολύ βολικό, να στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Μικρό το κακό! Άλλωστε, είδες τη διδακτορική διατριβή του Μαρξ που αναφερόταν σε σένα, να καίγεται στην πυρά από τους ναζί του Χίτλερ τη «νύχτα των κρυστάλλων». Με τούτο το αναποδογύρισμα, το μόνο που μπορείς να πάθεις είναι να ανακατευτεί το στομάχι σου. Τίποτε το σπουδαίο, δηλαδή!
 


Σημείωση: Η απάντησή μας δημοσιεύεται τώρα γιατί σ’ αυτή τη συνδικαλιστική περίοδο αναφερόταν η πρόταση των «ΜΑΖΙ»(7/4/2013), αυτής της «άγρας ψήφων» κατά τους εμπνευστές της!. Τότε-και τώρα βέβαια, ακόμα πιο εκβιαστικά- τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων ήταν  η διασφάλιση των οργανικών  θέσεών τους, η υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά και τη ζωή! Μ’ αυτά  τα προβλήματα ασχοληθήκαμε-και τότε-ζητώντας επίμονα τη σύγκλιση έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης για να συζητηθούν απ’ τους ίδιους τους συναδέλφους, έχοντας εμπιστοσύνη σ’ αυτούς (βλ. μαζικότατες συνελεύσεις των καθηγητών) και όχι σε συμφωνίες «κορυφής» και «συγκρότησης ψηφοδελτίων»! Η πρότασή μας απορρίφθηκε δια της σιωπής! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: