Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Να δυναμώσει ο ΕΝΙΑΙΟΣ αγώνας κόντρα στις απολύσεις και την ανεργίαΕτοιμάζονται νέες λίστες απολύσεων. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
1.       Η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Ενώ, από δω και πέρα, οι απολύσεις είναι ζήτημα ρουτίνας, καθώς θα επικυρώνονται με απλή υπουργική απόφαση! Με το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτουν έχουν τριπλό στόχο:
·     Να συντρίψουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
·     Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
·     Να κάνουν δώρο σε ιδιώτες τμήματα της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

2.      Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για τις καταργήσεις ειδικοτήτων που βάζουν συναδέλφους σε καθεστώς διαθεσιμότητας ανοίγει ο δρόμος για νέες υπεραριθμίες, συγχωνεύσεις –κατάργηση σχολείων της τεχνικής, γεγονός που με τη σειρά του θα παράξει υπεραριθμίες και στις ειδικότητες γενικής παιδείας.

3.       Απο δω και πέρα δε θα υπάρχουν εξαιρέσεις από τις απολύσεις αλλά μόνο γενίκευση και μαζικοποίησή τους, ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. Συνολικά συντρίβεται η μόνιμη και σταθερή εργασία και αντικαθίσταται από την απολύτως ευέλικτη εργασία – σύγχρονη δουλεία έως τη μακρόχρονη ανεργία.

4.      Τις μέρες αυτές πληρώνουμε τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος που εξελισσόταν για χρόνια. Μια διάλυση που οδήγησε στο αδυνάτισμα της προοπτικής του αγώνα και την αντικατάσταση αυτού του δρόμου από παζάρια και αυταπάτες για τις επιδιώξεις του συστήματος.

5.       Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ! Διαφυλάσσοντας την ενότητα του κλάδου, να δυναμώσουμε τους αγώνες, να ανεβάσουμε την αποφασιστικότητά μας. Να στήσουμε μαζικές επιτροπές αγώνα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

6.      Το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιηθεί για αυτήν ακριβώς τη συγκρότηση του αγώνα. Στην κατεύθυνση:

·        να μην ανοίξει κανένα σχολείο το Σεπτέμβρη αν δεν ανατραπεί το Πολυνομοσχέδιο, αν δε γυρίσουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοί μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, ΟΛΟΙ οι μαθητές στα σχολεία.
·        Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του. ΚΑΤΩ το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
·        Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.
·   ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
deltioake.blogspot.com                                                                                                                          14/7/2013


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: