Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης να χτίσουμε τις αντιστάσεις του σημερα!


Στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης να χτίσουμε τις αντιστάσεις του σημερα!
Συμμαθητή-Συμμαθητρια,
43 χρόνια μετά ο εχθρός ίδιος και ο αγώνας αδικαίωτος!
Αυτές εδω τις μέρες του Νοέμβρη ζωντανεύουν μνήμες και εικόνες ενός αγώνα, που μέχρι σήμερα παραμένει αδικαίωτος, γιατί οι εχθροί αυτού του λαού και της νεολαίας παραμένουν ίδιοι! 43 χρόνια μετά και καθημερινά βλέπουμε εικόνες φρίκης με ένα διαρκή πόλεμο να διεξάγεται στη γειτονιά μας! Με τους λαούς της Μέσης Ανατολής να σφαγιάζονται, να ξεριζώνονται από τον τόπο τους και να στέλνονται στην προσφυγια ή να πνίγονται στα ανοιχτα του Αιγαίου! Οι ισχυροί αυτού του σάπιου συστήματος, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί τους (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ) έχουν μπει σε μια κούρσα ανταγωνισμού για το μοίρασμα του κόσμου.
Για αυτό και τα συνθήματα χαραγμένα τότε στις πύλες του Πολυτεχνείου («ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ») δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τα δεινά και τα βάσανα των λαών! Είναι ακριβώς οι ίδιοι που μαζί με την Ε.Ε. θυσιάζουν και στη χώρα μας μια προς μια όλες τις κατακτήσεις κινημάτων δεκαετιών, επιβάλλουν μνημόνια, μας οδηγούν στην εκμετάλλευση και στη φτώχια!
Καθήκον μας να βροντοφωνάξουμε ενάντια στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών! Να συμμετάσχουμε μαζικά στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα!
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. –ΑΝ.ΕΛ. πιστή στις εντολές αυτών των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της, φέρνει εις πέρας όλα αυτα τα δυσβάστακτα μέτρα για το λαό. Έρχεται τώρα αισχρά και προκλητικά, αυτές τις μέρες που έχουν σημαδευτεί από τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα αυτού του λαού, να προσκαλέσει στη χώρα τον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών, Ομπάμα! Αυτή η επίσκεψη προμηνύει τα χειρότερα για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής. Με τους πολεμικούς στόλους να πλέουν στα ανοιχτά του Αιγαίου, με το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται και τις πολεμικές αντιπαραθέσεις στην περιοχή να γίνονται όλο και πιο έντονες. Για αυτό και οι μαθητές πρέπει να απαντήσουμε μαχητικά σε αυτή την πρόκληση. Κόντρα και στο κλίμα τρομοκράτησης, που ήδη προωθείται, να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 15 Νοέμβρη και να δηλώσουμε πως είναι ανεπιθύμητος ο μακελάρης των λαών!

Ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» στο σήμερα!
43 χρόνια μετά και αυτοί που ληστεύουν τον πλούτο και το μόχθο των λαών και του κόσμου της δουλειάς, συνεχίζουν να μας στερούν το ψωμι, να μας οδηγούν στη φτώχεια. Συνεχίζουν να μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παιδεία. Μέσα από τις κινήσεις του υπουργείου το τελευταίο διάστημα και με το πόρισμα του λεγόμενου «Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία» ξεκάθαρα θέλουν να πετάξουν μαθητές μαζικά έξω από τα σχολεία και τις σχολές. Παράλληλα, συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους μαθητές και τη νεολαία, και ελευθερίες αυτού εδώ του λαού και της νεολαίας αμφισβητούνται. Σε κάθε κινητοποίηση και αγωνιστική μας δράση βλέπουμε απέναντι μας την κρατική τρομοκρατία (βλέπε μαθητοδικεία, προσαγωγές μαθητών στη Λαμία, προσαγωγή μαθήτριας στο Κιλκίς).

Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές! Εμπρός για εξεγέρσεις και ανατροπές!


 
Το πιο ισχυρό ίσως μήνυμα του Πολυτεχνείου, είναι πως όταν ο λαός και η νεολαία οργανώνουν αποφασιστικά την πάλη τους απέναντι στους εχθρούς τους, μπορούν να νικήσουν! Ο κόσμος του συστήματος της εκμετάλλευσης, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και των πολέμων δε χωράει στα όνειρα και στις ανάγκες αυτής της νεολαίας! Πρέπει η νεολαία να αναζητήσει το πως θα χτίσει τις αντιστάσεις του σήμερα!
Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει οι μαθητές να συζητήσουν στα σχολεία, να κάνουν συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις αγώνα! Να είμαστε ολοι οι μαθητές στο δρόμο λοιπόν στις 15 Νοεμβρη και 17 Νοέμβρη!

• Να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη
• Να βγούμε μαζικά ξανά στους δρόμους την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: