Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κομμάτι από το σώμα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν θα περάσει ο φασισμός

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΠΑΡΕΜΒΑΣΗΠΕΙΡΑΙΑ &

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣΚΙΝΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ,ΠΕΙΡΑΙΑΣ17-1-2017



Κομμάτι από το σώμα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν θα περάσει ο φασισμός

Με χαρακτηριστική άνεση, απόρροια ενός συστήματος που τους έχει ανάγκη, μιας αστυνομίας που τους παρακολουθεί «συναδελφικά» και μιας κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από φραστικές καταδίκες, ομάδα της ναζιστικής Χρυσή Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, σχολείο που θα υποδεχόταν προσφυγόπουλα και επιτέθηκαν με γροθιές και βρισιές σε γονείς και δασκάλους.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, οπαδοί της Χρυσής Αυγής δολοφονούσαν τον εργάτη μετανάστη (και εργάτης και μετανάστης ήταν το… έγκλημά του!) Σαχζάτ Λουκμάν. Τον ίδιο χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, δολοφονούν τον Παύλο Φύσσα. Οι δράστες συλλαμβάνονται… απρόθυμα από τις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει το εγκληματικό της έργο απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό.

Πλην Χρυσής Αυγής που επιθυμεί με «σιδερογροθιές» να διαολοστείλει τα προσφυγόπουλα μέσω… Εκάλης («όχι εδώ στη φτωχογειτονιά», λένε, κι ας ήταν πάντα οι φτωχογειτονιές που υποδέχονταν εγκάρδια τους πρόσφυγες), όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν, ως συνήθως, τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι κ.λπ. Θέλουν προφανώς να «διαολοστείλουν» τους πρόσφυγές «πολιτισμένα», με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις, με τον «αξιακό, ηθικό κώδικα» των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, που βρήκε αφορμή να εξοβελίσει τους «εξωσχολικούς», τη «λογική των δύο άκρων», τις κοινωνικές αντιθέσεις και την πολιτική γενικώς (εκτός από την κυβερνητική πολιτική) από τα σχολεία. Αυτόν τον «κώδικα υποκρισίας» που δημιουργεί πρόσφυγες, συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καταστροφή που μαίνεται στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα καμώνεται ότι τους προστατεύει.

Απέναντι σε αυτήν τη «χλιαρότητα της αστικής δημοκρατίας» ενάντια στο φασισμό, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα δεν μπορεί ο λαός να είναι «περίπου αντιφασίστας», όσο κι αν αποστρέφεται τους όψιμους «αντιφασίστες» που του επιβάλουν φασιστικά και απάνθρωπα τα μνημονιακά μέτρα.

  • Ο εκμεταλλευόμενος κόσμος της εργασίας, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να καταδικάσουν δυναμικά και να απομονώσουν το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή.

  • Οφείλουν να αντιτάξουν στη βαρβαρότητα την αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

  • Να δυναμώσουν την κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο.


Τα σωματεία στην εκπαίδευση να κινηθούν άμεσα για να απομονώσουν πολιτικά το φασισμό, για να μην επιτρέψουν να βρει πρόσφορο έδαφος στους γονείς των μαθητών μας, για να μην επαναληφθούν τέτοια άθλια φαινόμενα στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα και σε κανένα σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: