Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΔΙΔΕ ΣΑΜΟΥ!

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΔΙΔΕ ΣΑΜΟΥ!

Να μην περάσει η επιχείρηση φακελώματος των διαδικασιών του σωματείου από τη ΔΙΔΕ!

Συναδέλφισσες/οι,

Ο Διευθυντής της ΔΙΔΕ Σάμου με έγγραφό του χορηγεί συνδικαλιστική άδεια σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την Γενική Συνέλευση της Τρίτης 9 Μαΐου 2017 και τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην συνέχεια για την εκλογή των αντιπροσώπων μας για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Φυσικά, η χορήγηση της άδειας αποτελεί την ελάχιστή του υποχρέωση. Ωστόσο, στο έγγραφο της χορήγησης απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς που θα ψηφίσουν να «προσκομίσουν βεβαίωση από την Εφορευτική Επιτροπή στους Δ/ντες των σχολείων τους». Ειδάλλως εντελλόμαστε να παρευρισκόμαστε στο σχολείο την ημέρα εκείνη.

Συναδέλφισσες/οι,

· Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στο νησί μας, σε έγγραφο χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας να απαιτείται απόδειξη της συμμετοχής μας στο σωματείο μας. Προπομπός αυτής της εξέλιξης αποτελεί η εκ των υστέρων απαίτηση της ΔΙΔΕ να βεβαιώσει η ΕΛΜΕ την παρουσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ορθά τότε το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε αρνηθεί την χορήγηση βεβαιώσεων, κατήγγειλε την παρέμβαση της ΔΙΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας και οι συνάδελφοι αναπληρωτές πληρώθηκαν κανονικά χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.

· Οι πρόσφατες προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθυντή ΔΙΔΕ ότι η απαίτηση για βεβαιώσεις μπήκε τυπικά επειδή το απαιτεί ο νόμος και ότι δεν θα απαιτηθεί κάποια βεβαίωση, αποδεικνύονται υποκριτικές και ψεύτικες. Με το τωρινό έγγραφο του συμμετέχει ανοιχτά στην επιχείρηση ελέγχου και τρομοκράτησης των συναδέλφων.

· Ενόψει 4ου μνημονίου και της επίθεσης από ΔΝΤ και ΕΕ στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και της απαίτησης τους για περιστολή του δικαιώματος της απεργίας μόνο αδιάφορα δεν μπορεί να περάσει αυτή η εξέλιξη που φυσικά είναι στην ίδια κατεύθυνση.

· Είναι απαράδεκτο η διοίκηση να παρεμβαίνει στις διαδικασίες του σωματείου. Το σωματείο είναι δική μας υπόθεση και κανένα σωματείο δεν ενημερώνει τον εργοδότη του για το ποια μέλη παίρνουν μέρος στις διαδικασίες του.

· Το συνδικαλιστικό δικαίωμα είναι δικαίωμα και κάθε συνάδελφος μπορεί να το ασκεί με τον τρόπο που επιθυμεί. Κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να μην συμμετάσχει στις εκλογές για τους δικούς του πολιτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της αναγκαίας μαζικής και ενεργητικής συμμετοχής στο σωματείο δεν θα μας το λύσει η Διοίκηση και η κυβέρνηση με εκβιασμούς και φακελώματα!

· Η συμμετοχή στο σωματείο δεν μπορεί να είναι υποχρέωση ή «αγγαρεία». Όλοι μας θέλουμε και πρέπει να συμμετέχουμε συνειδητά. Γιατί μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς αγώνες θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε αυτά που μας άρπαξαν και να ανατρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

· Η αντίθεσή μας στην χορήγηση βεβαιώσεων καμία σχέση δεν έχει με την δικαιολόγηση των «κοπανατζήδων». Αυτή η επιχειρηματολογία περί «τεμπέληδων εκπαιδευτικών» εκπορεύεται από την Κυβέρνηση και τους εντολείς της, ΔΝΤ και ΕΕ, και θέλει να δικαιολογήσει την ελαστικοποίηση της εργασίας μας, την αξιολογική μας περικύκλωση και την καταδίκη των αναπληρωτών συναδέλφων μας σε μόνιμη αδιοριστία.

►Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο της Διεύθυνσης που ζητάει βεβαιώσεις από την εφορευτική επιτροπή. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση!
 
►Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και της ΔΙΔΕ Σάμου να επέμβει στη λειτουργία της ΕΛΜΕ εκβιάζοντας τους συναδέλφους.

Κανένας συνάδελφος να μην ζητήσει βεβαίωση από την εφορευτική επιτροπή.

►Να αποφασίσουμε στην Γενική μας Συνέλευση η εφορευτική επιτροπή να μην χορηγήσει βεβαιώσεις ακόμα και αν ζητηθούν.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γ.Σ. και στις εκλογές της 9/5!


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: