Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Από την παρέμβαση και κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πειραιά 11/09


Από  την παρέμβαση και κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πειραιά 11/09

Παρέμβαση που εξελίχθηκε σε κινητοποίηση πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας την Τετάρτη 11/09 το πρωί.  Επίδικο της κινητοποίησης ήταν η καταγγελία της γνωστής τακτικής διαφόρων ΔΙΔΕ -όπως και αυτής του Πειραιά- να μην παρουσιάζουν, με διάφορες προφάσεις όλα τα κενά στα σχολεία στους αναπληρωτές με αποτέλεσμα να τους τοποθετούν όπου θέλουν αυτές, και συνεπώς η διεκδίκηση της ανακοίνωσης όλων των κενών.

    Στην διεύθυνση την ώρα της παρέμβασης βρίσκονταν δεκάδες αναπληρωτές που περίμεναν να τοποθετηθούν σε σχολεία πολλοί εκ των οποίων φανερά ενοχλημένοι από τις τοποθετήσεις τους. Αυτοί  άλλωστε ήταν και εκείνοι που έδωσαν την δυνατότητα να μπλοκαριστεί για κάποιο διάστημα η διαδικασία τοποθετήσεων για να απαιτηθεί το άνοιγμα όλων των κενών.
Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά που κατά την διάρκεια της κινητοποίησης (και δια τηλεφώνου αφού έλειπε από το γραφείο του)απείλησε τους συναδέλφους ότι αν δεν λάβουν το χαρτί τοποθέτησής τους, θα προχωρήσει στην απόλυσή τους και στην πρόσληψη άλλων αναπληρωτών από τη Β φάση! Απέναντι σε αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά συζητά την διαγραφή του από το σωματείο.
 Η κινητοποίηση φυσικά αντιμετώπισε τα κινηματικά και συνδικαλιστικά όρια της περιόδου αλλά και την πολύχρονη αποσυγκρότηση και πολυδιάσπαση που επικρατεί στους αναπληρωτές. Δεν έλειπαν φυσικά και οι θερμοκέφαλοι που έβλεπαν στην ΕΛΜΕ τον κύριο εχθρό τους για την συνολική τους ταλαιπωρία και όχι τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους. Βέβαια δεν ήταν οι κυρίαρχες αυτές οι φωνές. Κυρίαρχο όμως ήταν το κλίμα ανασφάλειας, αλλά και  η μη πίστη στις δυνατότητες της κινητοποίησης.  Μετά από κάποια ώρα το μπλοκάρισμα των τοποθετήσεων σταμάτησε.
       Στην προσπάθεια αυτό το κλίμα αγανάκτησης να διοχετευτεί σε άλλη μια κινητοποίηση καλείται από το ΔΣ της ΕΛΜΕ σύσκεψη αναπληρωτών την Δευτέρα στις 13:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ με σκοπό την διενέργεια νέας κινητοποίησης.
       Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών συμμετείχαν στην παρέμβαση της ΕΛΜΕ και συζητώντας με τους συναδέλφους αναπληρωτές που βρίσκονταν εκεί έθεταν το επίδικο της δικιάς τους κινητοποίησης ώστε να μπορεί να πιεστεί καλύτερα η διεύθυνση. Πλάι σε αυτό έβαλαν και το συνολικότερο ζήτημα που αφορά τους αναπληρωτές, αυτό του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: