Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

        Έξι χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του δολοφόνου της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά. Μια δολοφονία που καθόλου τυχαία δεν ήταν. Αποτελούσε το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων των ναζιστών σε μετανάστες και Έλληνες συνδικαλιστές, αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.

       Από τότε συνεχίζεται το ατελείωτο σίριαλ της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπως και προσπάθειες να ξεπλυθούν ή να πέσουν στα μαλακά διάφορα στελέχη της ή και το σύνολο της ηγεσίας της. Ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια να κρατηθούν οι φασίστες σε εφεδρεία.
       Από την άλλη, η μη είσοδος των Ναζί στην Βουλή, μπορεί να προκάλεσε χαρά σε κάθε δημοκράτη, δεν θα πρέπει όμως με τίποτα να θεωρηθεί ότι ο φασισμός έχει ηττηθεί ή εξαλειφθεί. Αντίθετα, εντείνεται  η φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής απροκάλυπτη ή καλυμμένη, όπως και μια πολιτική που  διώκει τη διακίνηση των ιδεών, ανασυστήνει αστυνομικά σώματα καταστολής, απελευθερώνει τον Κορκονέα, προωθεί νέους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, εντείνει την καταστολή στα Εξάρχεια ως πρόβα τζενεράλε απέναντι στο λαϊκό κίνημα, βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας μας, δίνοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και ιδιαιτέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, βάζοντας έτσι το λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους και η συνέχεια έπεται.
     Απέναντι στον φασισμό μόνη δύναμη είναι η γνώση της φύσης του και η οργάνωση του λαού, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει. Είναι αναγκαίο να κοπούν οι ρίζες που τον γεννούν, ρίζες που βρίσκονται στην φύση του καπιταλιστικού συστήματος, είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι μόνο η μαζική και οργανωμένη πάλη μπορεί να τον σταματήσει.
     Ένα κίνημα που παλεύει για ελευθερίες, σπουδές, υγεία, στέγαση για ανθρώπινη και ειρηνική ζωή, ένα κίνημα που θα αγκαλιάζει τους κολασμένους αυτής της γης, ένα κίνημα που θα στέκεται φραγμός σε κάθε ρατσιστική και φασιστική επίθεση, είναι ο χώρος στον οποίο ο Παύλος Φύσσας θα ζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν από την δολοφονία του.
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν
στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις
για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: