Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ψήφισμα ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ:Όχι στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ψήφισμα ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Τετάρτη , 30 Οκτωβρίου 2019
Όχι στο φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Η ρύθμιση του Ν.4557/18 που υποχρεώνει τα εργατικά σωματεία να αυτοφακελώνονται στο TAXISNet, συνδέοντάς τα έμμεσα με το μαύρο χρήμα από εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι απαράδεκτη και πρέπει ΤΩΡΑ να αποσυρθεί.
Αποτελεί τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζονται τα συνδικάτα ως «εγκληματικές οργανώσεις που ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή χρηματοδοτούν την τρομοκρατία». Είναι θρασύτατη πολιτική επιλογή να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων με τους ανθρώπους του υπόκοσμού, τους σύγχρονους δουλέμπορους, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής μαφιόζους.
Τα συνδικάτα δεν απολογούνται, ούτε δίνουν λογαριασμό σε κυβερνήσεις, κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση. Λογοδοτούν μόνο στα μέλη τους.
Ø  ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ
Ø  ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Ø  ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
Ø ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

(*) Με πρόταση-παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Σάμου το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου συμπεριέλαβε στο ψήφισμα τα δια ταύτα του ψηφίσματος, δηλ. τη θέση του σωματείου και την παραίνεση-κάλεσμα της κοινής στάσης όλων των σωματείων σε οποιαδήποτε (και μεμονωμένη σε ένα σωματείο) απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής κυρώσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: