Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Το σχολείο των σχολίων

Το σχολείο των σχολίων


Δυο φορές την τελευταία εικοσαετία αμφισβητήθηκε με μαζικούς όρους ο αντιδραστικός θεσμός των μιλιταριστικών παρελάσεων. Το 2006 και τη διετία 2010-12. Το 2006 οι γενικές συνελεύσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας διάρκειας των δασκάλων που όδευε προς την έκτη βδομάδα, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε επιλογή σημαιοφόρων, να μη συμμετέχουν στις παρελάσεις και να παρέμβουν οι απεργοί σε αυτές με πανό και συνθήματα. Το δίχρονο των αγώνων 2010-2012 οι «επίσημοι» δεν μπορούσαν να σταθούν στις εξέδρες τους και τα συνθήματα κάλυπταν τα εμβατήρια. Κανείς δεν διανοήθηκε τότε να πει τους δασκάλους ανθέλληνες και τους διαδηλωτές του αγωνιστικού δίχρονου προδότες.


Σήμερα το κίνημα απουσιάζει, η επίθεση έχει προχωρήσει, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο σκοταδισμός και ο κοινωνικός αναχρονισμός πριμοδοτούνται. Τα φασιστοειδή σηκώνουν κεφάλι μέσα σ’ ένα σύστημα που φασιστικοποιείται και λένε ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους.
Τα σχόλιά τους διαπαιδαγωγούν, είναι ο λόγος των σχολείων που επιθυμούν.

Δεν άφησαν τίποτε που να μην πουν κάτω από το βίντεο της ευφυούς «εικαστικής διαμαρτυρίας» δέκα κοριτσιών στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Όχι ότι εμπλούτισαν την επιχειρηματολογία τους με κάτι πρωτότυπο. Επανέλαβαν γνωστά κλισέ συνοδεία χαρακτηρισμών, όπως «ντροπή» και «απαράδεκτο» για να εκφράσουν την ιερή τους αγανάκτηση. Ταυτόχρονα, εκτόξευσαν όποια απειλή βρήκαν εύκαιρη. Η τιμωρία των ασεβών πάντα πρέπει να είναι παραδειγματική, δηλαδή σκληρή.

Τι νομίζουν οι έρμοι; Πως αν στην παρέλαση όλοι είναι στοιχισμένοι, ομοιόμορφα ντυμένοι και στρέψουν εν ριπή οφθαλμού το κεφάλι στην εξέδρα, οι «επίσημοι» αργόσχολοι κηφήνες που στέκονται πάνω της θα έχουν επιτύχει αιώνια υποταγή;

Εκτιμούν πως αν σηκώσει τη σημαία εκείνος με τον μεγάλο αριθμό, δεν θα φαίνεται ότι η γαλανόλευκη κυματίζει όπως της φυσά η μεγάλη αστερόεσσα;

Πιστεύουν πραγματικά πως δε θα βρει τρόπους η νεολαία να διακωμωδήσει την «τάξη και την ηθική» μιας ανήθικης κοινωνίας;
Όταν ανάγκασαν τον Πέτρο, ήρωα μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη, να φωνάξει παρελαύνοντας μπροστά στον Μεταξά «Ζήτω ο Αρχηγός! Ζήτω η Ελλάδα» με την παρέα του φώναξαν «Ζήτω ο μαϊντανός! Ζήτω η φασουλάδα»! Τόσο απλό. Πάντα θα υπάρχουν τρόποι να δείξει, μα κυρίως να νοιώσει κάποιος πως δεν υποτάσσεται. Οι μαθητές του Δημοτικού αγαπούν αυτό το κείμενο του βιβλίου τους, οι εθνικόφρονες μπορεί να ζητήσουν να αποσυρθεί!

Υστερία! Αυτό παθαίνουν κάθε φορά που τους ενοχλεί μια είδηση. Τη βομβαρδίζουν με τον συντηρητισμό των σχολίων τους. Μην ακούσουν για πρόσφυγες! Αμέσως τρέχουν να βγάλουν χολή, κακία. Μην ακούσουν για Τουρκία, γίνονται… Τούρκοι!

Ανήκουν εις τη Δύση, δηλαδή στην Ευρώπη και την Αμερική που δεν πρέπει να γίνουν Ασία ή Αφρική. Τι σημασία έχει που δυτικοί είναι οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών.
Ποτέ δε θα τους δείτε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Έχουνε την πλάκα τους όταν αγανακτούν. Βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους όταν γίνονται απεργίες. Μόνιμη επωδός τους πως όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί υπάρχει η κάλπη!

Έχουν πρόβλημα. Καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που ξεχώριζαν την ήρα από το στάρι. Στα σχολεία να διδάσκουν τα παιδιά αριστεροί; Μπουρλότο!

Αυτοί είναι «ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι, πολίτες, οικογενειάρχες, πατριώτες, χριστιανοί, φιλήσυχοι, έντιμοι, Έλληνες» ενώ οι άλλοι, οι αριστεροί, που «μισούν καθετί ελληνικό», είναι «αντίχριστοι, ανθέλληνες, απάτριδες, ρετάλια, ρεμάλια, προδότες, κομμουνιστές».

Πίσω από τους σεσημασμένους πολυμορφικούς σχολιαστές που σε διατεταγμένη υπηρεσία περιφέρονται και περιφρουρούν τα «εθνικόφρονα ιδανικά» του ξενόδουλου συστήματος, τσιμπάει και όποιος δεν ξέρει τι του φταίει. Ουδείς άμοιρος… σχολιασμών!

Οι στάβλοι του συστήματος έχουν τιγκάρει κοπροφασιστοσχόλια που μας κατακλύζουν. Μόνο αν εκτραπεί ποταμός μπορεί να τους καθαρίσει. Έτσι καθάρισαν κατά τη μυθολογία οι στάβλοι του Αυγεία.

Μια λύση είναι να περιμένουμε να έρθει κανένας Ηρακλής να εκτρέψει προς τη χώρα μας το ανθρώπινο ποτάμι της Χιλής.

Η άλλη λύση, η πιο γρήγορη, είναι να αρχίσουμε να σκάβουμε με τα χέρια

Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: