Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελία της κρατικής καταστολής της μαθητικής διαδήλωσης!



Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή της μαθητικής διαδήλωσης!
Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους!
           
            Η αρκετά μαζική μαθητική διαδήλωση της 4ης Νοέμβρη χτυπήθηκε βάρβαρα από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής. Η βροχή χημικών και η καταδίωξη των μαθητών δεν είχε απλό στόχο την τρομοκράτηση της κινητοποίησης αλλά την πλήρη διάλυσή της και την αποτροπή συνεδρίασης των μαθητών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
            Η κυβέρνηση μέσω αυτού του μηνύματος βίας και τρομοκρατίας προσπαθεί να αποτρέψει στη γέννησή τους τις μαθητικές αντιστάσεις, οι οποίες σίγουρα θα προσπαθήσουν να εκφραστούν, μπροστά στην καταιγίδα ταξικών αντιμαθητικών και αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει:
- Οι απανωτές εξετάσεις μέσω τράπεζας θεμάτων και η επαναφορά ελάχιστης πανελλαδικής βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, η οποία θα συμπληρώνεται από επιπρόσθετη ελάχιστη βάση που θα ορίζουν τα πανεπιστήμια είναι μέτρα που θα μειώσουν δραστικά την πρόσβαση των μαθητών – που προέρχονται ιδιαίτερα από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στην ουσία μιλάμε για μαζικό, ταξικό κόφτη στην πορεία προς τις σπουδές.
- Ταυτόχρονα η εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με τα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων του εξωτερικού και των κολεγίων (εκεί… δε χρειάζεται καμία βάση του 10, αρκεί η «βάση» της οικονομικής δυνατότητας και της ταξικής θέσης) δίνει ακόμα μεγαλύτερο ταξικό χρώμα στην επίθεση.
- Τα ν+2 και οι διαγραφές φοιτητών (στο πλαίσιο της φτώχειας και παράλληλα με τα μηδενικά δικαιώματα σε σίτιση και στέγαση) κάνει ακόμα πιο σκληρό (και ακόμα λιγότερο δωρεάν) το περιβάλλον των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι μαθητές λοιπόν έχουν σοβαρούς λόγους να παλέψουν. Τα κυβερνητικά μέτρα είναι στην ίδια ρότα με όλα τα μέτρα όλων των προηγούμενων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελούν και σοβαρή ποιοτική κλιμάκωση.
Επειδή η κυβέρνηση ξέρει ότι σπέρνει ανέμους, γι’ αυτό προσπαθεί να καταστείλει τις θύελλες πριν ξεσπάσουν… Γι’ αυτό χτύπησε με τέτοιο τρόπο τη μαθητική διαδήλωση.
Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καταγγείλουμε αποφασιστικά τόσο την αντιδραστική επίθεση του συστήματος στο δικαίωμα στις σπουδές όσο και την προσπάθεια της κυβέρνησής του να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τις μαθητικές κινητοποιήσεις που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.
Κόντρα στην απαίτηση του υπουργείου να γίνουμε οι εκπαιδευτικοί αναμεταδότες των μαύρων σχεδίων του και παιδονόμοι, παρά και πέρα της ανοιχτής διαλυτικής δουλειάς των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, να παλέψουμε για τη συγκρότηση κινήματος αντίστασης στην κυβερνητική επίθεση, στην πολιτική της αδιοριστίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της αξιολόγησης, της φτώχειας, της συντριβής των κατακτήσεων σε ασφάλιση περίθαλψη, στην πολιτική των ταξικών φραγμών και της αναίρεσης κάθε ψήγματος δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Κάτω η κρατική τρομοκρατία
Κοινός αγώνας για δωρεάν δημόσια παιδεία,
για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, για ελευθερίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: