Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΕΛΜΕ Σάμου: συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τρίτη 23/6 12:30μμ, πλατεία Καρλοβάσου και Γεν. Συνέλευση Πέμπτη 25/6 6:30μμ, προαύλιο Λυκείων Βα


Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Τα ωρολόγια προγράμματα για Γυμνάσια και Λύκεια που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιορίζουν δραστικά τις ώρες μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Οικιακής Οικονομίας, εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα και μειώνουν τις ώρες Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, στο Λύκειο. Ενώ με την κατάργηση μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ υπάρχουν ειδικότητες (π.χ. μηχανικοί) που μένουν με μηδενικό ωράριο.

Τα μέτρα αυτά προδιαγράφουν απολύσεις κυρίως αναπληρωτών, που αντιστοιχούν στα παραπάνω μαθήματα. Το Υπουργείο δημιουργεί έτσι στρατιά «υπεράριθμων», σχεδόν εξαφανίζοντας το αντικείμενο τους από το σχολείο εν μία νυκτί και τους οδηγεί στην ανεργία χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι μόνιμοι συνάδελφοι των ειδικοτήτων αυτών, θα βιώσουν μια σοβαρή επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων και θα βρεθούν στην αναγκαστική περιπλάνηση σε πολλά σχολεία, με το σενάριο των διαθεσιμοτήτων να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη. Το θέμα των απολύσεων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε ένα εμφύλιο ειδικοτήτων, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον κλάδο δυναμικά και ενωτικά.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 23/6 στις 12:30μμ, στην πλατεία Καρλοβάσου και σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/6 στις 6:30μμ, στον προαύλιο χώρο των Λυκείων στο Βαθύ.

·        Καταγγέλλουμε την αμετάκλητη απόλυση των αναπληρωτών.

·        Απαιτούμε την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης – καμία απόλυση – μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

·        Καλούμε την ΟΛΜΕ να καλέσει σε ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών όλων των μαθημάτων.

 

ΕΛΜΕ Σάμου


Δεν υπάρχουν σχόλια: