Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΑΘΗΝΑ: συγκέντρωση στο υπουργείο και η τοποθέτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων εκπαιδευτικών στη συνέλευση που ακολούθησε (βίντεο).



Οι κυβερνήσεις έχουν βρει το κόλπο. Απολύουν εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών και στη συνέχεια βάζουν λυτούς και δεμένους να τους επιτεθούν που τολμούν έστω και να σκεφτούν κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους. Αυτό έγινε το 2013, αυτό γίνεται και σήμερα. Το υπουργείο, αλλάζοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα
στη δευτεροβάθμια, υπογράφει με μια μονοκοντυλιά τις απολύσεις των αναπληρωτών των εικαστικών μαθημάτων και βγάζει υπεράριθμους χιλιάδες μόνιμους άλλων ειδικοτήτων των λεγόμενων κοινωνικών μαθημάτων.

Η συγκέντρωση στο υπουργείο είχε περίπου 600 άτομα. Υπήρχε αγωνία αλλά η έλλειψη πρότασης κλιμάκωσης ήταν κραυγαλέα. Γιατί δεν είναι κλιμάκωση να στηθούν σκηνές απ’ έξω από τη Βουλή ή το υπουργείο ούτε και το κυνήγι των βουλευτών και των κομμάτων ή των επερωτήσεων στη βουλή ούτε η μονοήμερη ή διήμερη αποχή των κλάδων που πλήττονται.


Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών με προκήρυξη, πανό και συνθήματα πρότειναν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καθολική αποχή από τη διόρθωση των γραπτών των πανελλαδικών.

Στη συνέλευση που ακολούθησε τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα και υπήρχε θετική ανταπόκριση. Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: