Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για το συνέδριο της ΔΟΕ


Ενημερωθήκαμε ότι σχεδιάζεται η διεξαγωγή του συνεδρίου της ΔΟΕ στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Πληροφορηθήκαμε, επίσης, πως με δικαιολογία τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει ανατεθεί η διοργάνωσή του σε ιδιωτική εταιρεία, στη διάθεση της οποίας θα βρίσκονται τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των συνέδρων, τα οποία θα μπορεί να διαχειρίζεται κατά το δοκούν.

Επιπλέον, οι όροι διεξαγωγής του συνεδρίου παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Παραμένει άγνωστος ο χώρος διεξαγωγής του, όπως και η διασφάλιση της δυνατότητας να είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να το παρακολουθήσει και να παρέμβει.

Με ανοιχτά όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, έχει δοθεί προθεσμία λίγων ημερών στους συλλόγους να στείλουν τα ονόματα των αντιπροσώπων για να επικυρωθεί η συμμετοχή τους.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ζητάμε από τη ΔΟΕ, ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο, να ξεκαθαρίσει άμεσα και να διασφαλίσει τους δημοκρατικούς όρους διεξαγωγής ανοιχτού συνεδρίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πραγματοποίησής του, αποκλείοντας οποιαδήποτε πιθανότητα ελέγχου από ιδιώτες και το κράτος χωρίς αποκλεισμούς των εργαζόμενων, των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται πως εκφράζει.

Μπροστά στα δύσκολα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, η ομοσπονδία οφείλει, ως ελάχιστο, να διασφαλίσει ένα δημοκρατικό ανοιχτό συνέδριο. Η παρουσία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: