Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Δεν θα περάσει η κρατική καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων

Να στηρίξουμε τον αγώνα των μαθητών, που είναι δικός μας αγώνας

Το μήνυμα είναι σαφές: ΟΛΕΣ οι διαδηλώσεις θα χτυπιούνται! Με άγρια καταστολή, εκτεταμένη χρήση χημικών που έφτασαν μέχρι το Mall και τον ηλεκτρικό σταθμό, με ξύλο, κυνηγητά και συλλήψεις «απάντησε» το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, που συγκεντρωθήκαν, μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μια μεγάλη πορεία  έξω από το υπουργείο παιδείας. Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα. Μέτρα προστασία της υγείας με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, αύξηση του προσωπικού της καθαριότητας, περισσότερους εκπαιδευτικούς για την πλήρωση των κενών στην εκπαίδευση. Αιτήματα, δηλαδή, που προβλέπουν οι υποκριτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ! Αιτήματα που απαντάνε στον δήθεν «καημό» του υπουργείου για τις χαμένες διδακτικές ώρες! Καθώς και αιτήματα ενάντια στον οδοστρωτήρα αντιδραστικών μέτρων και ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, που διαλύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το «δημοκρατικό τείχος» της ΝΔ, που δήθεν ήθελε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, ορθώθηκε απέναντι στους μαθητές. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν κουκουλοφόρο να κρατήσει την Ελλάδα πίσω», δήλωσε σχετικά με το μαθητικό συλλαλητήριο και την επέμβαση των ΜΑΤ η Κεραμέως! Κινδυνεύει λοιπόν η Ελλάς από τους κουκουλοφόρους! Κινδυνεύει ως φαίνεται και από τους μαθητές που διαμαρτύρονται.

Το αντιδραστικό και ακροδεξιό-φασιστικό οπλοστάσιο επιχειρημάτων και μέτρων του συστήματος ενεργοποιήθηκε για να πνίξει τις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Στην αρχή είχαμε την κατασυκοφάντηση των μαθητών ως «ψεκασμένων» που αρνούνται τη μάσκα και «αληταράδων» που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια κινήθηκαν οι «ακομμάτιστοι και αγανακτισμένοι γονείς», που θέλουν ανοιχτά τα «τσακισμένα» από την κυβέρνηση σχολεία να λειτουργούν όπως όπως. Ούτε όμως αυτό τους βγήκε. Μετά «ακούσαμε» για αστυνομία και εισαγγελείς, που δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν. Ακολούθησε η πρωτοφανής υπουργική απόφαση για απουσίες και αποκλεισμό των μαθητών που… «δυσχεραίνουν» το έργο της Κεραμέως.  Δεν κάμφθηκε το δίκιο των μαθητών. Τώρα, η κυβέρνηση προστρέχει στην ωμή και εκτεταμένη καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων. Εξαπολύει τις ορδές των ΜΑΤ ενάντια σε 15χρονα παιδιά, όπως έκανε και με τους «πρώην ήρωες» υγειονομικούς, που επίσης ζητούν τα αυτονόητα.

Τα «αυτονόητα», λοιπόν, της νεολαίας, των εργαζόμενων και του λαού δεν χωρούν στη λογική του συστήματος και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Όπως δεν χωρούσαν στη λογική και την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που υπηρέτησαν το σύστημα και τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών,  που επέβαλλαν πλήθος αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων.   

Απέναντι στον κατασταλτικό και αντιλαϊκό παροξυσμό του συστήματος που εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς και παίρνει όλες τις μορφές, μονάχα μια προοπτική και απάντηση υπάρχει. Ο δρόμος της οργανωμένης, συλλογικής και μαζικής αντίστασης και πάλης. Το ξεπέρασμα των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η συνειδητοποίηση της δύναμής μας απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει να εμφανίζεται «παντοδύναμο» επειδή ακριβώς δεν έχει τίποτα άλλο να μας προσφέρει.   

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: