Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η ήττα που φέρνει απογοήτευση έχει κλείσει πολύ κόσμο σπίτι του. Λέει πως δεν ελπίζει. Δεν βλέπει φως. Σαν να ζει σε σκοτεινό δωμάτιο. Τα μάτια ενός ανθρώπου συνηθίζουν το σκοτάδι. Ξεχνά το φως και αν το δει διστάζει να σιμώσει γιατί του ζητά να ξεβολευτεί, να αφήσει ό,τι συνήθισε. Απ’ το σκοτάδι προς το φως χρειάζεται ένα αποφασιστικό βήμα. Το έκαναν οι μαθητές. Αντιδρούν. Πατούν πάνω στο δίκιο τους και διεκδικούν. Βήμα στο φως ο αγώνας τους.

Λυσσάξανε τα επιτελεία του συστήματος. Οι καταληψίες μαθητές είναι «φίδια στον κόρφο του σχολείου», είναι «αλητάκια», «κακομαθημένα»! Να παταχθούν. Τι θα πει έχουνε δίκιο;

Ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να δείξουν με το δάχτυλο τον καταληψία. Να σπάσουν με εξ αποστάσεως μαθήματα τις καταλήψεις. Μάχη πρέπει να δώσουν για να μην γίνουνε χαφιέδες των μαθητών τους.

Το σχολείο του καταληψία μαθητή θα κάνει μαθήματα Σάββατο και Κυριακές, εορτές, αργίες και δε θα πάει εκδρομές, για να του πουν οι συμμαθητές του «εσύ φταις» και να απομονώσουν το δίκιο.

Έναν μαθητή που κάνει κατάληψη θα τον κατασυκοφαντήσουν τα ΜΜΕ, θα τον σύρουν στο αστυνομικό τμήμα, θα τον καταγράψει ο εισαγγελέας ως «πρωταίτιο», θα τον τραβολογήσουν σε μαθητοδικεία, θα του ρίξουν χημικά και θα τον ξυλοφορτώσουν τα ΜΑΤ,  θα του επιτεθεί ο δήμαρχος, θα τον χτυπήσουν «αγανακτισμένοι» γονείς, θα του σπάσει την κατάληψη ο διευθυντής του σχολείου του και θα δώσει το όνομά του, θα μειωθεί η διαγωγή του, θα κάνουν οι καθηγητές του μάθημα εξ αποστάσεως για να ακυρώσουν τον αγώνα του, θα του βάλουνε απουσία και αν θέλει να μπει στο μάθημα δε θα τον αφήνουν, έτσι, να χάσει τη χρονιά γιατί έχει δίκιο.

Μπήκε ο Οκτώβρης, αν και μόνοι τους, οι μαθητές επιμένουν. Τρώνε συνεχώς αδειάσματα κι αντέχουν, όπως αντέχουν.

Επίσημο άδειασμα είναι η αφασία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Άδειασμα είναι η πρόταση να σταματήσουν για να εκλέξουν δεκαπενταμελή.

Άδειασμα είναι η σιωπή και η εξ αποστάσεως αλληλεγγύη.

Η αλληλεγγύη δεν είναι δεκανίκι αλλά αγώνας που δίνει ο καθένας από το μετερίζι του.

Οι μαθητές έχουνε δίκιο και πρέπει να το βρούνε.

Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: