Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους

Κινητοποίηση: η οργανωμένη και συλλογική ενεργοποίηση για την  επίτευξη ενός σκοπού. Αν ψάχναμε σε κάποιο λεξικό κάτι αντίστοιχο θα βρίσκαμε για την ερμηνεία του όρου. Όμως αυτό που βάφτισε “κινητοποίηση”  το ΔΣ της ΕΛΜΕ καμιά σχέση δεν έχει με τα παραπάνω.

Για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν τις γιορτές) ανακοινώνεται “παράσταση διαμαρτυρίας” στη ΔΔΕ Καρδίτσας χωρίς να καλούνται οι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά η ώρα που θα διεξαχθεί. Ο  σύλλογος Α/θμιας μάλιστα το προχώρησε παραπέρα, καθώς στη δική του “κινητοποίηση”  διευκρίνιζε  ότι “δεν  καλεί τους συναδέρφους”. Έτσι μια τετράδα  (τρεις από το ΔΣ του σωματείου και ο προϊστάμενος) ουσιαστικά συνδιαλέγονται  μπροστά στην κάμερα. Τελικά αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Και φυσικά η παράσταση καταλήγει πάντα με τη συμφωνία-συναίνεση διοίκησης και μελών του ΔΣ.

Αυτό το έργο -χιλιοπαιγμένο- είναι προσφορά στην κυβέρνηση της ΝΔ που λειτουργώντας με τη λογική «βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε- έξι» κάνει σαφές από την περασμένη άνοιξη, ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών επιδιώκοντας να επιβάλλει με τον βούρδουλα «σιγή νεκροταφείου» στα σχολεία και στις σχολές.

Σ’ αυτό το έργο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και στα τοπικά σωματεία θέλουν τους εκπαιδευτικούς θεατές. Νοιάζονται μόνο για το ζήτημα των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και σηκώνουν φασαρία για την απώλεια του ρόλου τους ως διαμεσολαβητές.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Είναι αναγκαίο να οργανώσουμε συνελεύσεις και αντιστάσεις ΤΩΡΑ. Οι κινητοποιήσεις - εδώ η λέξη έχει το πραγματικό νόημά της- που έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρα τη Πέμπτη21/1 είναι ένα ελπιδοφόρο βήμα. Που θέλει και συνέχεια και να γίνει και στη Καρδίτσα.

Η πραγματική επίθεση θέλει πραγματικό κίνημα. Πραγματικές γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργία. Δε χρειάζεται νομίζω να αναφέρουμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας κλπ. Οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να πάθουν ...ανεμελιά. Οι καιροί απαιτούν την έξοδο από την καραντίνα της αδράνειας και της υποταγής που έχουν επιβάλει οι ηγεσίες .

 

Σπέρνουν ταξικούς φραγμούς, τηλε«εκπαίδευση» και ΜΑΤ
για να συντρίψουν τα δικαιώματα λαού και νεολαίας.
Να θερίσουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ!

 

Καρδίτσα 24-1-2021



Δεν υπάρχουν σχόλια: