Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Σπέρνουν ταξικούς φραγμούς, τηλε«εκπαίδευση» και ΜΑΤ για να συντρίψουν τα δικαιώματα λαού και νεολαίας – θα θερίσουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ!

Με την συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητών και φοιτητριών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο «Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη» που θέλει να πετάξει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές έξω από τις σχολές με τα όρια σπουδών και τις διαγραφές και να βάλει μέσα την αστυνομία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έδειξε για μια ακόμη φορά το αληθινό της πρόσωπο, το πρόσωπο του συστήματος, με την απροκάλυπτη αστυνομική βία εναντίον των φοιτητών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες, την υγεία. Καταγγέλλουμε, επίσης και απερίφραστα, τις αναίτιες προσαγωγές  φοιτητών  στην προσπάθειά τους να διαδηλώσουν  στην Εγνατία.

Χαιρετίζουμε την σθεναρή στάση των συγκεντρωμένων που κατάφεραν να διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης και να φτάσουν στο αστυνομοκρατούμενο Υ.ΜΑ.Θ. κόντρα στον «γύψο» που επιχειρούν να βάλουν στο δικαίωμα νεολαίας και λαού στις συγκεντρώσεις, την απεργία, τις διαδηλώσεις. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει σαφές κάθε μέρα πως λειτουργώντας με τη λογική «βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε- έξι», έχοντας κάνει δηλαδή την πανδημία ευκαιρία, προχωρά σε μια ομοβροντία μέτρων και νόμων με τα οποία χτυπά κατάφωρα το δικαίωμα στις σπουδές για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, επιχειρεί να καταργήσει τις καταχτήσεις των εκπαιδευτικών σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, προωθεί την τηλεψευτοεκπαίδευση και, ταυτόχρονα,  θέλει να επιβάλλει με τον βούρδουλα «σιγή νεκροταφείου» στα σχολεία και στις σχολές.

Η αποθράσυνση της κυβέρνησης βρίσκει στηρίγματα στις θλιβερές και υποταγμένες συνδικαλιστικές «ηγεσίες» και τις άσφαιρες ντουφεκιές των δήθεν ταξικών συνδικάτων που έχουν ρίξει «λευκή πετσέτα». Βρίσκει στηρίγματα στα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και την δήθεν ταξική απάντηση των «προτάσεων νόμου».  Γι’ αυτό και φαίνεται πως είναι παντοδύναμη. Δεν είναι όμως!

Η σημερινή μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αθήνα, δείχνει πως η νεολαία έχει τη δύναμη να αντισταθεί και να οικοδομήσει μαζικό και μαχητικό κίνημα που θα ανατρέψει τους αντιδραστικούς νόμους και τα ταξικά σχέδια του συστήματος για την εκπαίδευση! Δείχνει πως όσα γίνονται ενάντια στη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς και τον εργαζόμενο λαό θα πάρουν απάντηση!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΧΤΟΥΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ!

ΣΠΟΥΔΕΣ- ΥΓΕΙΑ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Θεσσαλονίκη 21/1/2021

κοινή ανακοίνωση των

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: