Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μαζικότατες οι κινητοποιήσεις ενάντια στο τερατούργημα Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη Σε ένα όργιο καταστολής κατέφυγε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση

 

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε στις 10/2 η συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία στη βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε στρατώνα με εσωτερικούς κανονισμούς και πανεπιστημιακή αστυνομία, που καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση με μια σειρά από διατάξεις που υψώνουν παντού ταξικούς φραγμούς, που καταργεί δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα κατακτημένα με αιματηρούς αγώνες.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς διαδήλωσαν για 3η συνεχόμενη φορά ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, παρά τις απαγορεύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση να επιβληθεί.

Μπροστά στην εντεινόμενη λαϊκή και νεολαιίστικη οργή η κυβέρνηση κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: σε ένα όργιο κρατικής τρομοκρατίας, καταστολής και αστυνομικής βίας, τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο, πολύ περισσότερο, στην Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια με τη συνήθη πρακτική των συμμορίτικων - καταδρομικών επιθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η πορεία τελείωνε και ο κόσμος διαλυόταν. Μια επιδρομή που κατέληξε σε πολλούς τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές – συλλήψεις στο σωρό.  

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και καταστολή που αποτελούν βασικές επιλογές της κυβέρνησης και του συστήματος μπρος τον φόβο ενός νεολαιίστικου και λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, των ταξικών φραγμών, της καταστολής και περιστολής στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

  • Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες κόσμο που αντιστέκεται, που δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία, που διαδηλώνει και αγωνίζεται στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες.
  • Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες!
  • Να ανατραπεί ο νόμος-τερατούργημα  Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη!
  • Να δυναμώσει ο αγώνας με Γενικές Συνελεύσεις, μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες!
  • Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώνα!

10-2-2021



Δεν υπάρχουν σχόλια: