Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Φοβούνται τον λαό! Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Σε πλήρη παροξυσμό, η κυβέρνηση χτυπάει όπου μπορεί. Το «επιτελικό κράτος» της μηδενικής προστασίας του λαού από την πανδημία, λειτουργεί ρολόι για να καταστείλει ό,τι κινείται. Μέσα σε λίγες μέρες:

ü  Χτύπησαν απανωτά και χωρίς κανένα πρόσχημα τις διαδηλώσεις που επιχειρήθηκαν να γίνουν για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

ü  Διμοιρίες ΜΑΤ και Δράση ποδοπάτησαν κόσμο σε λαϊκή αγορά στο Χαλάνδρι (με τη συνοδεία ελικόπτερου!) για να διαλυθεί παρέμβαση για τον ίδιο λόγο.

ü  Ξεπέρασαν και το χειρότερο εαυτό τους τραμπουκίζοντας, δέρνοντας και εκτοξεύοντας χημικά και κρότου λάμψης σε απλούς πολίτες στη Νέα Σμύρνη. Το… γλυκό έδεσε με την απόλυτα ψευδή ανακοίνωση της αστυνομίας για δήθεν «επίθεση 30 ατόμων», (ψεύδος που αναπαρήγαγαν απλόχερα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) και με το φόρτωμα απίστευτων κατηγοριών στους συλληφθέντες.

ü  Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την έφοδο της «δροσερής πνοής δημοκρατίας» στο ΑΠΘ.

Αυτό που ζούμε δεν είναι η παραβίαση της «αστικής δημοκρατίας». Αλλά είναι η πραγματική εφαρμογή της ως μια δικτατορία των εκμεταλλευτών και καταπιεστών απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους. Είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» ενός πούρου καπιταλισμού, χωρίς τις «δημοκρατικές παραφωνίες» που είχε επιβάλει η πάλη των λαών τον προηγούμενο αιώνα. Ούτε είναι δείγμα της απλής ύπαρξης «ακροδεξιών θυλάκων» στην Αστυνομία, όπως θέλουν μερικοί να υποστηρίξουν. Αντίθετα, αποτελούν συνειδητή επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησής του για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό λαό».

·        Τον «εχθρό λαό» που, κάθε μέρα που περνάει, συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την άθλια κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ως όπλο ενάντιά του.

·        Που βιώνει την εγκατάλειψή του και τη συνεχή καραντίνα και καταστολή.

·        Που επιβιώνει όλο και πιο δύσκολα και ξέρει τι τον περιμένει από την άποψη της δουλειάς και της συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αυθόρμητη μαζική πορεία στη Νέα Σμύρνη δείχνει ότι οι… άριστοι φασίστες με τις γραβάτες δεν θα την βγάλουν εύκολα. Η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας συσσωρεύει όλο και μεγαλύτερη οργή, οδηγεί στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για δυνάμωμα της οργάνωσης και της αντίστασης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Παύση όλων των διώξεων – ακύρωση όλων των προστίμων

Οργάνωση του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές, για δωρεάν περίθαλψη, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. 

 8/3/2021




Δεν υπάρχουν σχόλια: