Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

2 Απρίλη

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η οργή μας να γίνει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
για να αποτρέψουμε την λεηλασία της ζωής μας
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Η πραγματικότητα είναι καθαρή και …κατάμαυρη. Βρισκόμαστε στον πυρήνα ενός αντιλαϊκού κυκλώνα που στο πέρασμά του σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί. Το ένα μέτρο διαδέχεται το άλλο. Προχθές επέβαλαν νέους φόρους, χθες «πάγωσαν» τους μισθούς και τις συντάξεις, σήμερα «καταδίκασαν» τη σύνταξη και την ασφάλιση (και όχι μόνο των γυναικών). Αύριο;;;
Είναι ολοφάνερο ότι όσο η επίθεση που έχει εξαπολυθεί δεν αποκρούεται, δεν πρόκειται να σταματήσει. Έχουν βάλει στο μάτι το 13ο μισθό. «Συζητούν», την αύξηση κατά 2% των εισφορών για τα ταμεία τη στιγμή μάλιστα που αυτά δεν έχουν να πληρώσουν εφάπαξ και συντάξεις. Την παρακράτηση ενός μισθού από τους νεοπροσληφθέντες (!). Την αύξηση της φορολόγησης επιδομάτων στο 25%-40%, όπως π.χ. το «εξωδιδακτικής απασχόλησης». Όλοι, Καραμανλής, Αλμούνια, Παπαθανασίου, Μίχαλος κλπ κινούνται στην ίδια αντιδραστική ρότα.. Θέλουν «μόνιμα και διαρθρωτικά μέτρα». Μ’ άλλα λόγια ζωή με φτώχεια, ανεργία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς ασφάλιση, υγεία και περίθαλψη.
Η «πρωτόγνωρη» κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων, οδήγησε στην «πρωτόγνωρη κρίση» τους και τώρα επιχειρούν να οδηγήσουν τον κόσμο της εργασίας στη ...γνώριμη κατάσταση του προηγούμενου (μεσ)αιώνα... ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Εκεί βρίσκεται για αυτούς η απάντηση. Στην κατάργηση κάθε κατάχτησης, κάθε εργασιακού, οικονομικού, κοινωνικού, δικαιώματος των εκπαιδευτικών και όλου του λαού. Αυτός είναι ο δρόμος που γιατρεύει την κρίση σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε «βγάζει» κραυγή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ. Απαιτεί παρατεταμένη ΠΑΛΗ υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Απαιτεί ΚΙΝΗΜΑ που θα βάλει φραγμό στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί. ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ.
Εδώ είναι που μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «να κλείσουν οι δρόμοι». Να εδραιωθεί η ανημποριά και η παραίτηση. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο: Το πολυπαιγμένο τέχνασμα του «διαλόγου» για να αναστείλουν και να ακυρώσουν τις αντιστάσεις. Την «εκλογοαναμονή» για να δημιουργήσουν αυταπάτες. Την ανοιχτή τρομοκρατία όταν τα άλλα δεν αποδεικνύονται αρκετά. Και φυσικά ρόλος έχει δοθεί και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μέχρι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Συμβιβασμός, αδράνεια, παράλυση. Έστρωσαν και στρώνουν το δρόμο για το πέρασμα πληθώρας αντιλαϊκών μέτρων. Είτε το «βουλώνουν», είτε ρίχνουν άσφαιρες τουφεκιές, οδηγώντας στη διάλυση το συνδικαλιστικό κίνημα, συκοφαντώντας την έννοια του απεργιακού αγώνα και της συλλογικής δράσης. Δεν θέλουν και δεν μπορούν…
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Το έχουμε αποδείξει. Κόντρα σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους, βαδίζοντας τον ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Αυτόν που συγκρότησε το σώμα των δικαιωμάτων μας. Αυτόν που δείχνει ο ξεσηκωμός του Δεκέμβρη. Τα αγροτικά μπλόκα. Οι μαζικές απεργίες του 2007 για το ασφαλιστικό.Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Δεν είναι θεωρία, είναι ανάγκη ζωής να κάνουμε βήματα να διεκδικήσουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, να τα ζωντανέψουμε, να πετάξουμε από αυτά όλη τη σαβούρα που έχει οδηγήσει στην αδράνεια και την ήττα, να οργανώσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής. Για όλα αυτά που μας αρνούνται, για όλα αυτά που μας ανήκουν!
Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Απρίλη είναι μια ευκαιρία ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ από κοινού να δείξουμε ότι δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή που μας ετοιμάζουν. Στο χέρι μας είναι να έχουμε τη δική μας ΘΕΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: