Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Εκπαιδευτικοί - Μαγνησία


Την πρώτη της εκδήλωση πραγματοποιεί η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, με θέμα «Ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση» στο στέκι μεταναστών - χώρο κινημάτων, Ιωλκού 33, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση, αν και είχε προγραμματιστεί πριν από τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου για το νέο τρόπο προσλήψεων και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, είναι άκρως επίκαιρη τόσο για τις νέες εξελίξεις, όσο και για την κατάσταση που βιώνουν ήδη οι διορισμένοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση της Αγωνιστικής Κίνησης:

«Ενώ παλιότερα η δουλειά του εκπαιδευτικού θεωρούνταν ότι παρείχε μια στοιχειώδη μονιμότητα και ασφάλεια, στις μέρες μας τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Πολλοί εκπαιδευτικοί δεν ακολουθούν καν τον δρόμο της εκπαίδευσης, ενώ άλλοι αυτόν των ιδιαίτερων και των φροντιστηρίων.

Από την άλλη, χιλιάδες άλλοι, είτε είναι επιτυχόντες, είτε όχι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ακολουθούν για πολλά χρόνια το δρόμο του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για τις αποδοχές τους, την ποιότητα ζωής τους, αλλά και την ίδια την εκπαίδευση.

Ακόμα όμως κι όταν έρθει εκείνη η πολύτιμη ώρα της μονιμοποίησης, πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται όμηροι συνθηκών, ανάλογα με τον κλάδο που ανήκουν και την εκάστοτε εκπαιδευτική συγκυρία. Έτσι, αρχίζει ένα ατελείωτο κυνήγι αποσπάσεων και μεταθέσεων, μια συνεχής προσπάθεια για βελτιώσεις και οργανικές, ένας συνεχής αγώνας για να μη βρεθεί κανείς στη διάθεση της διεύθυνσης.»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν σύντροφοι και συναγωνιστές από διάφορους χώρους τις εκπαίδευσης, ώστε να δοθεί πλήρης εικόνα της κατάστασης και να δοθεί με αυτό τον τρόπο έναυσμα για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: