Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για το άσυλο! Από την Πρυτανεία ως την κυβέρνηση και από το ΛΑΟΣ ως τη Δημοκρατική «Αριστερά»! Με αφορμή την εγκατάσταση 250 μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική ξεσπάθωσαν όλοι οι ταγοί του συστήματος και τα ΜΜΕ, και με τρομοκρατικούς όρους βάλλουν κατά των μεταναστών. «Δεν έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο», «δεν δικαιούνται να απαιτούν τη νομιμοποίησή τους», «καταλύουν το άσυλο», «προσβάλλουν και καταστρέφουν πανεπιστημιακό χώρο», επαναλαμβάνουν «σοκαρισμένα» τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια του συστήματος απαιτώντας την άμεση εκκένωση του χώρου!

Δεν τους σοκάρει καθόλου η καταστροφή των χωρών απ’ τις προέρχονται οι μετανάστες-πρόσφυγες από τους ιμπεριαλιστές. Δεν τους σοκάρει η επί χρόνια άγρια εκμετάλλευσή τους στη χώρα μας. Άλλωστε τα συνεργεία καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στα κυβερνητικά και εκπαιδευτικά κτίρια μετανάστες «απασχολούν». Πρόσφατος είναι ο θάνατος του Αιγύπτιου εργαζόμενου στο υπουργείο Εργασίας! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για την κατάλυση του ασύλου στα Προπύλαια από τους φασίστες και την αστυνομία όταν χτυπιούνταν οι Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες απεργοί πείνας.

Δεν τους σοκάρουν οι φράχτες στα σύνορα, οι πλωτές φυλακές, οι φόνοι στο Αιγαίο και στα ναρκοπέδια. Δεν ενοχλούνται από την εξαθλίωση και τα πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας και την αναγόρευση των μεταναστών σε πηγή κάθε κακού. Δεν ενοχλούνται από την απόφαση να σταλούν πίσω στις χώρες τους με κίνδυνο να πεθάνουν! Δεν τους ενοχλεί καθόλου η έξαρση των φασιστικών, ρατσιστικών επιθέσεων που σιγοντάρονται από την αντιδραστική πολιτική τους.

Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να επιδεικνύουν για μια ακόμη φορά την πίστη τους στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε αγώνα που ξεσπάει. Την απόφασή τους να προωθήσουν την αντιδραστική πολιτική που επιβάλλει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, να συντρίψουν κάθε δικαίωμα, εργατικό ή δημοκρατικό, και να «τελειώνουν» με το πανεπιστημιακό άσυλο.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Οι 300 μετανάστες που ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας σε όλη την Ελλάδα, μετά από χρόνια δουλειάς στη χώρα, διεκδικούν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και τους στερεί ο καπιταλισμός: Το δικαίωμα να ζουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, στη ζωή. Και επειδή το πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό, τμήμα του οποίου είναι και οι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση -δια στόματος Παπουτσή- εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις μεταναστών.

Ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση και από τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά. Είναι το ντόπιο κεφάλαιο που συνδράμει τους έξωθεν εντολείς του στην καταστροφή, είτε με τις διάφορες διευκολύνσεις (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.) είτε με την άμεση συμμετοχή ελληνικού στρατού. Που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες στο έπακρο προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη του. Που αποφάσισε να τους πετάξει έξω από τη χώρα ή να τους εμποδίσει να μπουν με κάθε τίμημα, αφού τους ξεζούμισε καλά καλά και αφού δεν τους χρειάζεται στο βαθμό που τους χρειαζόταν ως τώρα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί τη νομιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, είναι ταξικά αδέλφια, είναι οι παραγωγοί του πλούτου αυτής της χώρας και έχουν κάθε συμφέρον να αντισταθούν μαζί στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των δεξιών στηριγμάτων της και των «αριστερών» μαϊντανών τους.

· ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ!

· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: